FC Volendam O19 - PSV O19

 1. zaterdag 26 september 00:00

  De Uitslag


 2. Mooi Volendam, met je zee tot aan de horizon, en de vissers die voor dag en dauw uit varen gaan. Mooi Volendam, De dijk springt slordig met je om, toch blijft de vissersgeest altijd bestaan. Mooi Volendam.
  Na jaren zijn we dan weer terug op de Dijk in Volendam. Vandaag moeten we de punten toch binnen zien te halen om in het linkerrijtje mee te blijven doen.
  We beginnen op een mooie nazomerdag goed aan de wedstrijd. Na zeven minuten weet Dante een leep balletje op Dani te geven en scoort beheerst de 0-1.
  Volledig verdiend en nu willen we meer. We hebben wel veel balbezit maar de laatste pass is niet altijd even zuiver en zo gaan we de rust in met een voorsprong. Een verdiende voorsprong maar wel een kleine. Dus er zullen meer doelpunten gemaakt moeten worden. Dat is de insteek voor de tweede helft. Nu moet erbij gezegd worden dat Volendam nu ook niet echt grote kansen krijgt om maar te zeggen, geen kansen. Op de bank is het rustig en er is eigenlijk geen druk dat de tegengoal zal vallen al weet je het nooit bij deze stand. Naarmate de wedstrijd op zijn einde loopt komt er wat meer ruimte, ook voor Volendam, maar de kleine kansjes worden niet afgemaakt. Zo staat na 93 minuten nog steeds die 0-1 stand op het bord en als de scheids dan fluit zijn de punten in de bus. Verdiende overwinning. We zijn niet echt in gevaar geweest maar toch blijft zo een 0-1 stand altijd gevaarlijk want er hoeft maar een keer een bal iets verkeerd te vallen en de punten zijn weg. Gelukkig was Volendam vandaag niet bij machte om dat te doen maar we zullen de rest van de competitie toch scherper moeten zijn en alerter voor de goal want anders laten we nog wel hier en daar punten (onnodig) liggen.
  Komende dinsdag vertrekken we naar Moskou om daar tegen CSKA te gaan spelen in de Youth Champions League. Dus een drukke week want op zaterdag staat Feyenoord weer op de Herdgang om een poging te doen wat puntjes mee naar de Maasstad te nemen.
  Mannen succes komende week.
  Houdoe.


  van de Meulenhof, Abels, Rommens, Carolina, Tanriver, Dante, Berden (69e Groeneveld), Duarte (62e Daneels), van der Moot, Hattu, Verreth.