Willem II C2 - PSV C2

 1. zaterdag 25 oktober 00:00

  De Uitslag


 2. PSV C2 heeft in de uitwedstrijd tegen een danig verzwakt Willem II C2 (vier basisspelers ontbraken en waren doorgeschoven naar Willem II C1), de opgaande lijn van de afgelopen weken doorgetrokken door in Tilburg een overtuigende en volkomen verdiende 0-4 overwinning te behalen.
  PSV C2 domineerde deze wedstrijd vanaf het beginsignaal, maar het duurde tot de twintigste minuut tot PSV C2 voor het eerst echt gevaarlijk werd. Eerst was het Jeroen Meefout die buiten het bereik van de keeper van Willem II de binnenkant van de paal (1) trof. Uit de hierna verkregen corner kopte Aron Schnorrenberg de bal goed op het Willem II-doel, waar de keeper van Willem II ternauwernood op de lijn redding wist te brengen. Kort daarna ranselde Endy Opoku Bernadina de bal uit de draai vol op de lat (2) van het door Willem II C2 met hand en tand verdedigde doel. Een treffer voor PSV C2 kon niet veel langer uitblijven. Toch wist Willem II C2 met een 0-0 stand de rust te halen.
  PSV C2 ging in de tweede helft onverdroten door met het jagen op de openingstreffer. Na een kwartier spelen was het aanvoerder Jorrit Hendrix die op avontuur ging aan de linkerkant van het veld. Hij passeerde op zijn eigen karakteristieke wijze twee, drie Willem II-ers en gaf een afgemeten voorzet op de goed meegekomen Endy Opoku Bernadina, die van dichtbij leek te gaan scoren maar helaas slechts de paal (3) raakte. De terugketsende bal werd echter een prooi voor Junior Lima dos Santos (D1), die van dichtbij de bal in het doel schoot (0-1). Kort hierna werd Jeroen Meefout met een slimme steekbal vrijgespeeld voor de keeper van Willem II en wist hij beheerst de bevrijdende 0-2 te scoren. De grensrechter van Willem II vlagde volkomen onterecht voor buitenspel en de verder goed leidende scheidsrechter nam het vlagsignaal over en keurde deze treffer helaas af. Wat een domper!
  Willem II C2 rook haar kans op de gelijkmaker, maar Jeroen Meurs wist met een katachtige reactie de uit een vrije trap hard ingeschoten bal onder de lat vandaan te tikken en hiermee een tegentreffer te voorkomen. Verder liet PSV C2 het niet komen. Opvallend was dat Willem II C2 zich in de hele wedstrijd niet één reële scoringskans wist te creëren. De verdediging van PSV C2 met Aron Schnorrenberg, Sam Schuite, Jordy de Wijs en Sander Heesakkers stond als een huis en wist iedere Willem II-aanval in de kiem te smoren. Op het middenveld wonnen Olivier Rommens, Jorrit Hendrix en Rai Vloet al hun persoonlijke duels, waardoor Willem II C2 steeds snel het met veel moeite veroverde balbezit kwijtraakte. De een kwartier voor het einde van de wedstrijd ingevallen Vinnie Vermeer schoot direct na zijn wissel de bal uit een goede voorzet van Endy Opoku Bernadina tegen de keeper van Willem II C2 aan, waarna Junior Lima dos Santos de rebound eenvoudig binnentikte (0-2). Het verzet van het zich manmoedig verwerende Willem II C2 was gebroken en PSV C2 ging op weg naar een hogere score. Endy ‘Man of the Match’ Opoku Bernadina was helemaal los en de verdedigers van Willem II C2 hadden nu totaal geen vat meer op hem. Eerst liet Endy de keeper van Willem II C2 wederom kansloos door de bal, na zich weergaloos te hebben vrijgespeeld, van buiten het zestienmetergebied over de keeper van Willem II C2 in het doel te schieten (0-3). Het slotakkoord in deze wedstrijd was wederom voor Endy Opoku Bernadina. Jorrit Hendrix nam vanaf 25 meter van het doel van Willem II een uitstekende vrije trap. De keeper van Willem II wist de bal met moeite uit zijn doel te tikken, waarna de bal via de paal (4) voor de voeten viel van Endy Opoku Bernadina, die vervolgens van dichtbij voor de 0-4 eindstand zorgde.
  Door deze ruime overwinning heeft PSV C2 een plek bij de bovenste zes van deze competitie binnen handbereik, wat na de winterstop recht geeft op deelname aan de landelijke C2-competitie tegen de bovenste zes teams van de andere landelijke eerste divisie.

  Verslag met dank aan Peter Meefout