PSV O16 - Excelsior Rotterdam O16

 1. zaterdag 24 oktober 12:00

  De Uitslag


 2. PSV speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Excelsior, dat eerder aan het begin van het seizoen op eigen terrein met dubbele cijfers werd overklast. Met het gevaar voor overschatting op de loer en het hijgende Feyenoord in de nek begon het team aan de wedstrijd, bij afwezigheid van trainer Kris gecoacht door trainers Kevin en Adil. De wedstrijd leek in veel opzichten op de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta, waarin PSV ook een matige 1e helft liet volgen door een goede 2e. Kenmerkend verschil was dat PSV de gecreëerde kansen nu wel omzette in doelpunten, al had de score eigenlijk net zo hoog kunnen en moeten uitvallen als in de uitwedstrijd.

  Hoewel PSV goed begon -in de 5e minuut zette Tijn met een prima pass dwars door het centrum Davy 1 op 1 voor de keeper maar zijn beoogde stift kwam in recht diens handen, en iets later werd een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Yasin naast gekopt- kwam het in de beginfase ook goed weg toen Gregory in het strafschopgebied zijn tegenstander duidelijk leek neer te halen maar de scheidsrechter - ook na de wedstrijd- aangaf dat de verdediger zeker geen overtreding maakte en dus geen enkele sprake kon zijn van een penalty. PSV had de 1e helft minder grip op Excelsior dan in de uitwedstrijd mede omdat de Rotterdammers nu over een aantal andere spelers konden beschikken die er toen niet bij waren en beter in de duels zaten. Hoewel de wedstrijd dus niet opnieuw leek af te stevenen op een simpele walk-over, wist PSV voor rust toch afstand te nemen van de gasten. Nadat Davy in de 28e minuut nog op de paal schoot, wist hij een paar minuten later de 1-0 binnen te schieten na een prima pass van Tijn. In de blessuretijd van de 1e helft bekroonde Sem met een intikker bij de 2e paal een goeie voorbereidende actie op links van Yasin, nadat die eerst al bijna door een speler van Excelsior in eigen doel was gewerkt.

  Na rust maakte de maandenlang door blessureleed geplaagde Koen zijn rentree in het team in een wedstrijd voor ’t echie’, en of het met die wissel te maken had of niet, PSV nam in een veel betere 2e helft duidelijk afstand van Excelsior, dat de schade uiteindelijk wist te beperken tot 5 tegendoelpunten, hoewel die score ook nu veel hoger uit had kunnen vallen. Yasin nam in de 46e minuut de 3-0 voor zijn rekening toen hij door Abou goed op links werd diep gestuurd en tot recht voor de goal de 16 mocht binnen dribbelen, waarna hij eenvoudig kon binnen schuiven. Een kwartier later was Yasin ook met een assist betrokken bij de 4-0, toen hij Sekou met een voorzet in staat stelde zijn wekelijkse goal binnen te schieten. De mooiste goal werd echter bewaard voor het laatst en kwam op naam van Davy, die daarmee zijn 2e van de middag maakte. In de 75e minuut stuurde Abou op links de opkomende Bryan met een mooie steekpass richting de achterlijn, en diens prima voorzet werd door Davy met een halve omhaal onhoudbaar binnengeschoten.

  Uiteindelijk een goeie overwinning, en doordat Feyenoord thuis punten morste door een 3-3 gelijkspel tegen Brabant United staat de O16 bovenaan op de ranglijst met 2 punten meer en 1 wedstrijd minder gespeeld dan Feyenoord. PSV speelt volgende week in de bekercompetitie een uitwedstrijd tegen de O17 van VVV/Helmond Sport, om 14:30 uur in het Lavans Stadion in Helmond.

  Beterschap tot slot voor Joop die uit voorzorg de hele wedstrijd aan de kant werd gehouden in verband met onverklaarbare uitslag in zijn gezicht, waarschijnlijk een allergische reactie op een verkeerd gevallen broodje de dag voor de wedstrijd.

  ‘31 1-0 Davy van den Berg
  ’40 2-0 Sem van den Broek
  ’46 3-0 Yasin Aallilou
  ’61 4-0 Sekou Sidibe
  ’74 5-0 Davy van den Berg

  Lucas Derks; Rico Zeegers - Tijn Daverveld © - Abou Kone - Gregory Kuisch (’67 Bryan van Hove); Evert Linthorst (’60 Arne Bens) - Vince Colpaert (’41 Koen Oostenbrink) - Davy van den Berg; Sekou Sidibe - Sem van den Broek - Yasin Aallilou.

  Op de bank niet ingevallen: Kyan van Dorp, Joop Daniëls.