FC Groningen O19 - PSV O19

 1. zaterdag 24 oktober 00:00

  De Uitslag


 2. Een zware of eigenlijk een zwarte week. De beker moet helemaal geleegd worden schijnt het. Een plek bij de eerste acht om ook volgend jaar een plek in de NIKE eredivisie veilig te stellen wordt een hele klus na deze uitslag. Eerst is er woensdag de grote maar geflatteerde nederlaag in de Youth Champions League, en nu is het Fc Groningen dat de punten in eigen huis houdt. In een wedstrijd die voor rust laat zien dat we wel de bovenliggende partij zijn maar echt grote kansen zijn er niet. Wel komen we na een klein kwartier op voorsprong omdat een verdediger van Groningen de bal in eigen doel schiet na een pass van Dirk. Ook na de rust gaat de wedstrijd zo verder en na 75 minuten is het Groningen dat op gelijke hoogte komt omdat een kopbal via de paal binnen gaat. Dan nog zijn er mogelijkheden voor ons maar ook Groningen heeft kansen. Drie minuten voor tijd staan we met lege handen omdat een vrije trap van de Fc wordt binnen gekopt en zo de stand 2 – 1 op het scorebord verschijnt. Een harde klap voor ons. Ook vandaag slagen we er weer niet in om de tegenstander onze wil op te leggen of om echt grote kansen uit te spelen en het belangrijkste om een verkregen voorsprong vast te houden.
  Maar maandag zal de focus weer volledig op de volgende wedstrijd thuis tegen Vitesse gericht zijn want ieder volgend puntverlies kan dodelijk zijn in de race naar de top 8.
  Mannen we gaan ervoor. Op naar volgende week. En de gezegdes van ook de donkerste uren duren maar zestig minuten en zonder dalen heb je geen pieken laten we achter ons.
  Want het mooie van het verleden is dat het voorbij is.
  Succes.
  Houdoe.


  Van Osch, Abels, Peijnenburg (78e Naciri), Carolina, Bannani (88e Kardes), Duarte, Berden (70e Konings), Lundqvist, Lammers, Hattu, Gudmundsson (70e Groeneveld)