0-5
24 maart, 00:00
Ajax O15 logo

De laatste wedstrijd van PSV o15 ging verloren. In Amsterdam werd met 2-1 verloren van Ajax. Op deze doordeweekse avond kreeg het team van Edwin de Wijs en Eric Addo kans op revanche. Want Ajax kwam nu in Eindhoven op bezoek.

Zou het team nu wel alle schroom van zich af kunnen (durven?) te gooien? En "gewoon" proberen zijn eigen spel te spelen waarmee het met name voor de winterstop zo succesvol mee was?

Na anderhalve week voorbereiding en na deze wedstrijd toeleven, begon de wedstrijd exact om 18.00 uur met de aftrap van PSV. En om 18.01 uur trapte PSV wederom af. Alle strijdplannen konden meteen de prullenbak in, want al binnen een minuut scoorde Ajax nadat PSV de bal achterin maar niet goed wegkreeg.

PSV liep dus meteen al achter de feiten aan. En had veel moeite om aanvallend een vuist te maken. In de 4e minuut verlengde Koen Oostenbrink een vrije trap met zijn hoofd, maar dit was moeilijk een kans te noemen. Een paar minuten later dook Ajax gevaarlijk op in de zestien. PSV kon de bal uitverdedigen en was meteen erg gevaarlijk in de omschakeling. Via Yasin Aalillou kwam de bal terecht bij Sekou Sidibe, die de bal echter hoog over schoot.

De wedstrijd kwam iets meer in balans, hoewel Ajax meer balbezit had. Door snel uitkomen voorkwam keeper Kyan van Dorp in de 23e minuut verder Amsterdams gevaar. Aan de andere kant deed de Ajax goalie hetzelfde toen een minuut later Yasin Aalillou voor hem opdook.

Vlak voor rust kwam Ajax toch nog op 0-2 nadat PSV de bal onvoldoende kon wegwerken. En het was aan Kyan te danken dat het daar bij bleef tot aan het rustsignaal, want hij redde prima op een inzet van dichtbij in de slotminuut.

De tweede helft moest PSV uit een ander vaatje tappen om de wedstrijd te laten kantelen. Het startte ook feller, maar kon voorin onvoldoende stootkracht opbouwen. Toen Ajax in de 47e minuut ool nog 0-3 scoorde was de wedstrijd gelopen. Kyan keerde in eerste instantie knap een vrije trap, maar de bal werd opnieuw voorgezet. Een ware flipperkast ontstond voor de doellijn waar PSV de bal maar niet uit de gevarenzone kon krijgen. Resulterend dat een Ajacied uiteindelijk hard binnenschoot.

Twee minuten later ging het van kwaad tot erger: Koen haakte een tegenstander binnen de beruchte lijnen en Ajax kreeg een penalty. Kyan keerde deze knap, maar de rebound was alsnog voor een Ajax speler die de stand naar 0-4 tilde. Een afslachting lonkte.

Maar PSV herpakte zich enigszins en kon de schade beperken. En kreeg zelf ook nog een kansje toen Yasin van rechts goed door- en voorzette waarna Joep Hakkens de bal in één keer op zijn schoen nam. Ook nu hoefde de Ajax doelman niet handelend op te treden want de bal ging hoog over.

Vlak voor tijd scoorde Ajax ook nog eens de 0-5. Een doelpunt voor de statistieken zullen we maar zeggen.

Een terechte nederlaag vandaag. Ajax was vandaag letterlijk en figuurlijk een maatje te groot.

Gelukkig hebben we al snel weer de gelegenheid om te laten zien hoe goed we kunnen voetballen, want vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Willem II al te wachten. Dan starten we weer met 0-0.

Kyan van Dorp; Abou Kone (66' Joey Verhoeven), Koen Oostenbrink, Tijn Daverveld, Bryan van Hove (56' Gregory Kuisch); Evert Linthorst, Davy van den Berg (c), Arne Bens (41' Vince Colpaert); Sekou Sidibe, Yasin Aalillou, Joep Hakkens (62' Sem van den Broek).

Gele kaarten: Evert Linthorst (vasthouden), Tijn Daverveld (overtreding) en Sekou Sidibe (spelbederf).