4-0
24 maart, 00:00
PSV C2 logo
NEC / FC Oss C2 logo

De 1-0 nederlaag die PSV C2 dinsdag twee weken geleden opliep tegen Ajax, lijkt er een te zijn met weinig gevolgen. Het team van trainer Twan Scheepers won daarna immers eerst het toernooi op Texel (o.a. 2-0 winst op datzelfde Ajax!) en afgelopen weekend had het geen enkele moeite met NEC/ FC Oss. Door de 4-0 winst blijft de C2 koploper met 18 punten uit 7 wedstrijden. Een opsteker was bovendien de 2-1 zege van AZ op Feyenoord dat eerder deze week ook al met 0-4 van ADO Den Haag verloor. Aanstaande zaterdag wacht op de Herdgang datzelfde Feyenoord. Mócht de C2 daar drie punten halen, dan blijft het zeer nadrukkelijk meedoen om de race voor de titel.
    Zaterdag tegen NEC/ FC Oss was de wedstrijd feitelijk al in het eerste kwartier beslist. Joey Konings tikte twee keer simpel de bal binnen en het was aan een soms wat gemakzuchtig PSV te wijten dat die voorsprong met rust niet groter was. NEC/ Top OSS was echter niet in staat een weerwoord te vinden tegen een uitstekend combinerend PSV. Doordat ook de laatste linie potdicht bleef, kreeg keeper Aaron van Engelen in die eerste helft nauwelijks een bal te verwerken
    Meteen na de pauze trok Mats Grotenbreg met een strakke kopbal de overwinning definitief over de streep. PSV nam daarna wat gas terug, zonder de wedstrijd uit handen te geven. Reusachtige kansen waren er voor Giovanni Nicolaas en nogmaals Mats; de score had in die fase van de wedstrijd naar 6-0 of 7-0 opgevoerd kunnen zijn. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door Matthias Verreth die de bal in één keer vanaf de cornervlag onder de lat schoot. Of het hier ging om een serieuze doelpoging of een voorzet laten we even in het midden, maar fraai was ie!