AZ Alkmaar O19 - PSV O19

 1. woensdag 23 september 00:00

  De Uitslag


 2. PSV O19 mocht voor de tweede keer in korte tijd naar Alkmaar voor het spelen van een wedstrijd tegen AZ O19. Waar in het begin van het seizoen de bekerwedstrijd op het programma stond, mocht PSV O19 het vandaag tegen ze opnemen voor de competitie.
  Eerste helft:
  PSV begin uitstekend aan de wedstrijd, waarbij Matthias Verreth al na 3 minuten de score opende. Een aanval via rechts werd door Dani goed voorgegeven aan Matthias, die de 0-1 binnenschiet!
  Na de openingsgoal was het voor PSV even zoeken, maar richting de 10e minuut van de wedstrijd kreeg PSV steeds meer overwicht in de wedstrijd. In de 8e minuut zocht PSV weer de aanval waarbij Jaëll Hattu de keeper van AZ onder vuur neemt. De bal wordt daarna van de lijn gehaald, waarna Martijn Berden de bal op de paal schiet! Stand blijft dus nog 0-1! AZ is vanaf dat moment steeds meer in balbezit. Na een goede aanval van de thuisploeg scoren ze in de 15e minuut de gelijkmaker (1-1).
  Een paar minuten na de gelijkmaker komt er wederom een goede aanval van de kant van PSV waarbij Martijn zijn schot via de kluts net naast het doel beland. Hierna golft het spel op en neer zonder echte kansen voor beide teams. Nadat AZ een kleine kans niet bekroond zag worden tot een doelpunt kwam PSV weer gevaarlijk voor de goal. Matthias Verreth valt aan waarna een schot van Jaëll door de keeper van AZ wordt gekeerd. In de rebound kopt Dani de bal over het doel.
  We zijn inmiddels in de 37e minuut van de eerste helft als PSV wederom een poging waagt. Een schot van Dani wordt met moeite tot hoekschop verwerkt. Helaas levert de hoekschop daarna niets op. In de laatste minuut van de eerste helft probeert AZ het nog een keer met een goed schot, maar dit levert geen doelpunt op.
  Zo gaan beide ploegen rusten met een tussenstand van 1-1!

  Tweede helft:
  Het begin van de tweede helft laat zien dat AZ wat meer overwicht heeft en iets beter uit de pauze is gekomen. Vooral op het middenveld zijn ze in deze fase wat sterker! Toch is het in de 56e minuut Dante die de bal op het middenveld onderschept en Matthias in staat stelt om op doel te schieten. Deze gaat helaas naast! Een paar minuten later is het weer Dani die de bal op doel kopt, waarbij hij de keeper van AZ tot een redding moet dwingen. Wederom door goed voorbereidend werk van Matthias!
  Wanneer PSV in de 68e minuut een vrije trap krijgt is het toch raak voor PSV! Philippe Rommens werkt de vrije trap in de 16 meter, waarna Dani de bal binnen kan schieten! PSV weer op voorsprong in Alkmaar! Helaas blijkt AZ zich hier niet bij neer te leggen. Met nog een kwartier te spelen komt AZ weer met een goede aanval, wat resulteert in een kopbal van een speler van AZ! Yanick redt echter goed! Een minuut later kan Yanick echter niet voorkomen dat AZ op gelijke stand komt. Uit de rebound wordt de bal binnen geschoten door AZ! Stand weer gelijk. PSV probeert de 3 punten toch nog mee naar Eindhoven te nemen, en heeft na de gelijkmaker iets meer overwicht met daarbij diverse kleine kansjes. Toch is het AZ wat in de 86e minuut tot de eerste echte kans weet te komen. Het schot beland echter naast het doel van Yanick. De wedstrijd lijkt zo af te stevenen op een gelijkspel, al is het AZ die de druk nog even opvoert. In de 92e minuut weet Yanick nog knap een schot van AZ te keren, maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd gaat het als nog fout! Een steekpass van AZ door het midden beland bij de spits van AZ die de bal binnenschiet! In extremis wint AZ alsnog de wedstrijd na twee keer op achterstand te zijn gekomen. PSV keert dus wederom met lege handen terug naar Eindhoven na een bezoek aan Alkmaar!

  PSV O19 krijgt aanstaande zaterdag alweer een mogelijkheid om zich te herpakken, als het op bezoek gaat bij FC Volendam. Aanvang 14.30 uur!

  ‘3 0-1 Matthias Verreth
  ’68 2-2 Dani van der Moot


  Yanick van Osch, Dirk Abels, Maarten Peijnenburg ©, Jurich Carolina, Kaan Tanriver, Philippe Rommens, Martijn Berden, Jaëll Hattu, Dani van der Moot, Dante Rigo, Matthias Verreth
  Op de bank niet ingevallen: Karim Bannani, Mike van de Meulenhof