Vitesse O19 - PSV O19

 1. zaterdag 23 april 00:00

  De Uitslag


 2. Finale op Papendal.
  Uit tegen Vitesse is ook dit jaar weer een lastig verhaal. We weten wat ons te doen staat. Alleen winnen telt in deze periode. De focus is er. De eerste helft willen we het verschil maken. Maar het loopt niet zoals we graag willen of eigenlijk zoals het zou moeten gaan. Het gif is nog niet geactiveerd. De keuzes zijn niet zoals verwacht. En dan is het Vitesse dat uit een inworp de bal weer in het spel brengt en dan is hun nr 7 voor de goal attent en we staan op een 1-0 achterstand. Dat is fff slikken. We pakken de draad op. Maar in de eerste helft zijn de mooiste kansen niet aan onze voorwaartsen besteed. Sam en Matthias weten het net niet te vinden. Al met al, het is niet goed voor de theepauze. Dan in de rust maar de deur dicht en de puntjes op de i zetten.
  We moeten tenslotte gewoon winnen willen we nog mee blijven doen in de race naar de schaal.
  Toch duurt het nog lang voor we een echte vuist kunnen maken. Na iets meer als een uur komt Joey erin. We zetten meer druk op hun achterhoede. Een kleine vijf minuten na zijn invalbeurt begint Joey aan een solo over rechts en gaat door tot in de zestien. En dan scoort hij zo heel sneaky in de korte hoek. Er valt een last van iedereen. De bank springt op. Alles is nog mogelijk maar het moet wel gebeuren. We krijgen nu wat meer de overhand maar ook Vitesse blijft wel degelijk gevaarlijk.
  Met nog vijf minuten op de klok krijgen we een vrije trap een paar meter buiten de zestien. Dante legt de bal neer en meet zijn passen af.
  Dan volgt een echte “schwiba” (volgens de neerlandici op bank wordt dit zo geschreven) en de keeper kan de bal alleen maar tegenhouden en dan is “The King”er als de kippen bij om de terugspringende bal tegen het net te kogelen. 1-2. Vlak daarna heeft hij ook nog de derde treffer op zijn wreef maar de verdediger weet de bal nog net voor de lijn weg te werken. Nog vijf minuten blessuretijd (daar had de trainer tenslotte om gevraagd) en de ontlading is daar. De winst is binnen. De strijd is nog niet over en gaat gewoon door naar volgende week. Dan thuis tegen het ook altijd onvoorspelbare Fc Utrecht. Ook hier tellen alleen de drie punten en dan zien we de week daarna wel weer wat de mogelijkheden de laatste wedstrijd zijn. Dat kan een mooie afsluiting zijn tegen AZ in Alkmaar. Nu gaan we voor het hoogste.
  Mannen proficiat. We doen en tellen nog steeds mee. Voor nu een prettig weekend en tot volgende week.
  Houdoeee.

  van Osch, Abels, Kardes (46e Rommens), Carolina, Bannani (82e Scheepers), Rigo, Hattu (65e Konings), Duarte, Lammers, Verreth, Daneels (71e van der Moot).