Ajax AFC JO17-1 logo
PSV O17 logo

Jeremy Antonisse
  2. Wedstrijdverslag

In een periode dat we maar weinig wedstrijden spelen in verband met andere verplichtingen en door het weer mochten we zaterdag naar Amsterdam om daar een topper te spelen. Willen we nog een kleine rol van betekenis spelen dan dienden de punten vandaag in de spelersbus mee terug naar Eindhoven genomen te worden.

Het was een rommelige wedstrijd met veel foutieve passes en onnodig balverlies. Op de foto was het onderscheid tussen het thuistenue van Ajax en ons grijze uittenue goed te zien. In werkelijkheid was dat dus helemaal niet te zien. Zo vaak werd de bal zomaar ingeleverd bij een andere speler die dan ook een ander shirt droeg. Dan wordt het moeilijk om goede aanvallen op te zetten, want voor je goed en wel op weg was werd de bal al weer ingeleverd en moest je dus weg.

Na iets meer dan een kwartier spelen kwam PSV op een achterstand. De nummer 11 van de Amsterdammers schoot de bal binnen, nadat er te laat werd ingegrepen door de verdediging. Tien minuten later kreeg de ploeg wel de mogelijkheid voor een goede aanval. Via de rechterkant kwam er een goede voorzet op Antonisse. En hij kopte de gelijkmaker binnen en zette zo de 1-1 ruststand op het bord.

Na de rust wilden PSV vol voor de drie punten gaan, want het had het gevoel dat er zeker meer inzat dan een punt. Maar na negen minuten viel het doelpunt aan de andere kant. Via de linkerkant kwam de Ajax-speler goed door en schoot de bal zelf binnen. Daarna bleven we wel voetballen en vonden we elkaar, maar helaas werden die kansen niet benut. En dus gingen we de bus in zonder punten.

Van Lare, Puts, Lonwijk, De Schutter, Landfeld, Van Lindert (70/Deyonge), Beumer (58/Fofane), Jimenez, Pigmans, Hopman (47/Arts), Antonisse.