22 februari, 11:00
PSV O13 logo
Ajax AFC JO13-2 logo

PSV O13 door naar halve finale beker

In een moeizame wedstrijd heeft PSV O13 de halve finale van de beker bereikt. Na een 2-2 eindstand werd tegenstander Ajax O13-2 na strafschoppen verslagen.

PSV opende furieus en kreeg al na een halve minuut een dot van een kans. Een scherpe voorzet van Gino Verhulst werd door Sami Bouhoudane richting doel verwerkt, maar met een sterke reflex wist de doelman van Ajax zijn poging te keren. Niet veel later kreeg PSV opnieuw een kans en deze leverde wél een treffer op. Een hoekschop van Isaï Middag belandde op het hoofd van Sami Bouhoudane, die de doelman kansloos liet. Toch konden de Eindhovenaren niet lang genieten van deze voorsprong, want nog geen twee minuten na de openingstreffer kon de spits van Ajax vrij op weg naar het PSV-doel. Zijn lob over doelman Stijn Kuijsten was net hard genoeg, waardoor de bordjes na tien minuten weer in evenwicht stonden. PSV had moeite om het overwicht vast te houden en wist, mede door het lage tempo, geen kansen meer te creëeren. Omdat Ajax dat ook niet deed, gingen beide teams met een 1-1 stand rusten.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. PSV speelde niet scherp genoeg om Ajax onder druk te zetten en had moeite om tot kansen te komen. Toch namen de Eindhovenaren een kwartier voor tijd opnieuw de leiding, toen een vlotte combinatie tussen Isaï Middag en Sami Bouhoudane bij Dichano Bulo belandde. De rechtsbuiten aarzelde niet en schoot zijn ploeg hard op een 2-1 voorsprong. Net zoals bij de openingstreffer kwam Ajax ook nu weer snel op gelijke hoogte door een benutte strafschop. In de laatste minuten kregen beide teams nog een aantal grote kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Ook in de strafschoppenserie deden beide teams weinig voor elkaar onder. Van de eerste vier pogingen wisten zowel PSV als Ajax drie doelpunten te maken. Nadat Dichano Bulo PSV’s vijfde strafschop had benut, pakte doelman Stijn Kuijsten de laatste Amsterdamse penalty.

In de halve finale van de beker mag de ploeg naar de Hofstad, waar ADO Den Haag de tegenstander zal zijn. Aanstaande zaterdag speelt PSV O13 een uitwedstrijd, als het op bezoek gaat bij AZ. De wedstrijd in Wijdewormer begint dan om 10:30 uur.

Opstelling: Stijn Kuijsten; Yalen Meulendijks (52/Imran Yachou), Michael Bresser, Steyn Mussche, Rens Boon (47/Abdullah Hekmat); Jari Horsten (35/Boet Mulders), Benjamin Khaderi, Isaï Middag (57/Pieter van der Beek); Joep Willems (35/Dichano Bulo), Sami Bouhoudane, Gino Verhulst