VVV Venlo O15 - PSV O15

 1. zaterdag 21 november 00:00

  De Uitslag


 2. Na de prima bekeroverwinning (3-0) op Feyenoord vorig weekend, trad de o15 nu weer in competitieverband aan. Tegenstander middenmotor VVV Venlo. De wedstrijd werd gespeeld in Stadion De Koel. En dat was het zeker, fris...... We mochten de afgelopen weken niet klagen qua temperatuur. De omschakeling naar het koelere weer was dan ook even wennen!

  Na een indrukwekkende minuut stilte kreeg PSV al meteen in de 1e minuut de kans de score te openen. Linksbuiten Thijs Martens bracht de bal in de 16 m waarna Elgero King de bal koppend te weinig vaart mee kon geven om de keeper te verrassen.

  Ondanks dat VVV zich massaal terugtrok en een ware gele muur optrok, kreeg de thuisploeg in de 6e minuut een kansje. Keeper Victor Camps wierp zich echter op de bal en voorkwam daarmee dat VVV op een verrassende voorsprong kwam.

  Nadat Mo Ihattaren een bal van de lijn gehaald zag worden, Thijs Martens recht op de keeper schoot, kwam PSV terecht op voorsprong na een kwartier spelen. Een vrije trap van aanvoerder Damian Timan belandde bij Yorbe Vertessen op zijn hoofd die met een boogbal de VVV doelman verschalkte: 0-1.

  Drie minuten later kwam de Eindhovense ploeg bijna al op 0-2 toen Mees Kreekels op rechts Mathijs Bel diepstuurde. Zijn voorzet werd door Thijs goed ingekopt, maar de keeper kon in de korte hoek nog redding brengen.

  Omdat PSV het tempo te laag hield, kreeg het verder niet veel kansen. Een carambole ging net naast en met een vrije trap van ver van Mo, had de keeper veel moeite.

  Met een 0-1 stand gingen beide ploegen de steile trap van het stadion weer omhoog, richting kleedkamers.

  Meteen in de 2e helft scoorde PSV de tweede goal. Mathijs speelde op rechts Mo aan, wiens voorzet bij Yorbe belandde. Met zijn rug naar de goal toe draaide hij snel om zijn as en schoot hard en hoog de bal tegen de touwen: 0-2.

  Deze goal gaf het team meer rust. Het tempo was beduidend hoger dan in de 1e helft en VVV kwam bijna niet meer van de eigen helft af.

  PSV kreeg dan ook meer kansen en mogelijkheden dan in de eerste helft. Maar Shurandy Sambo zag zijn schot via "de flipperkast" uit de doelmond verdwijnen. En afstandsschoten van Jochem van Dijk en Mo Ihattaren misten de juiste richting.

  Toch kwamen de Eindhovenaren in de 52e minuut op 0-3. Mathijs heroverde de bal op het middenveld en speelde Yorbe aan. Net binnen de 16 meter kapte hij zich fraai vrij en trapte de bal net zo fraai en koeltjes in de hoek.

  In de 55e minuut legde PSV een mooie aanval over meerdere schijven op de mat. Eindstation was Stijn van der Put die helaas naastschoot. Dat deed niet veel later Mo ook nadat hij wat "Dolfinarium trucs" uit de hoge hoed had getoverd.

  Met nog 8 minuten te spelen was VVV voor de eerste keer in de 2e helft gevaarlijk: een corner werd door een verdediger naast gekopt. Dat was ook het enige wapenfeit van de thuisclub.

  Het slotakkoord was weer voor PSV. Yorbe scoorde in de 65e minuut de 0-4 nadat hij een verkeerde kaats van de VVV speler op zijn eigen doelman onderschepte en rustig zijn 4e treffer scoorde.

  Behalve scoren kon Yorbe ook assists geven. Twee minuten voor tijd bereikte hij op links de achterlijn, legde de bal terug waar de ingelopen Beslan Sagov met links de bal in één keer op zijn slof nam en de bal hard en hoog binnenschoot: 0-5.

  Zo won PSV toch nog met ruime cijfers na een matige eerste helft. En voor de 2e achtereenvolgende keer hield het achter de nul. Goede ontwikkelingen dus.

  Komende week speelt de 015 thuis tegen Volendam. Kom gerust eens kijken op De Herdgang!

  Victor Camps; Lars Koolen, Mees Kreekels (36' Shurandy Sambo), Elgero King (36' Dennis Vos), Jochem van Dijk; Mathijs Bel (57' Beslan Sagov), Stijn van der Put, Damian Timan (c); Mo Ihattaren, Yorbe Vertessen, Thijs Martens (50' Dani Mathieu).