PSV O19 - Vitesse O19

 1. zaterdag 20 februari 00:00

  De Uitslag


 2. Finale 5:
  Opnieuw een koploper op bezoek op de Herdgang. Vitesse vandaag. Na de voorstelling van vorige week willen we vandaag de draad weer gewoon oppakken en ook Vitesse verslaan. We beginnen wel wat rommelig en dat geldt ook voor Vitesse. Maar na een klein kwartier is de lijn weer in het spel. Het gif, zoals van te voren afgesproken, is er nu ook weer. We zetten Vitesse onder druk en zijn beter en krijgen ook aardige mogelijkheden. Na 20 minuten stuurt Laros Martijn op pad en deze knalt de bal hoog in het kruis bij zijn vroegere teamgenoten. Goed samenspel en schitterend afgemaakt. Maar we gaan door. Nog geen tien minuten later is een mooie aanval over rechts de oorzaak dat opnieuw Laros de bal schitterend voorzet en dan is het Nicolai die de 2 – 0 binnen schiet. We krijgen nog kansen maar het net wordt niet meer gevonden voor de rust.
  De peptalk is er dan. Doorgaan, vooral doorgaan.
  Na de rust oppakken sus. Maar het is even anders. Na een eigenlijk onnodige overtreding, of misschien had de scheids hier zijn fluit beter in zijn hand gehouden dan tussen de lippen, weet Vitesse uit de toegekende vrije trap tegen te scoren. Een klein dompertje. Zo staat het na 48 minuten dus gewoon 2 – 1.
  De tweede helft is ook rommeliger dan de eerste helft en het spel is ook minder. Toch krijgt Vitesse niet echt grote kansen maar het blijft wel gevaarlijk met een verschil van een doelpunt dat weten we. Na een uur spelen gaat Martijn na een afgeslagen aanval van Vitesse nog maar eens een keer op reis aan de rechterkant en na zijn versnelling is de tegenstander uit het zicht en hij weet met een geweldige voorzet Nicolai te bereiken en deze schiet de bevrijdende derde goal binnen. De punten zijn binnen. Sam treft na een echte Lammers actie nog de paal maar aan het resultaat veranderd niets meer. Nog wel te vermelden is dat in de laatste minuut Lennerd nog een geweldige Aktie heeft en de bal vanaf de middellijn in een keer op doel trapt over de keeper heen maar de bal gaat centimeters naast. Het doelpunt van het jaar moet nog even wachten maar dit was er een geweest.
  Komende woensdag komt AS ROMA naar de Herdgang en dan gaan we voor de kwartfinale van de Youth League. Met deze instelling zijn we beslist niet kansloos.
  We gaan ervoor want iedereen weet dat : Winnen en dan op je lauweren gaan rusten is een nederlaag.
  Mannen tot woensdag. Fijn weekend.
  Houdoee.

  vd Meulenhof, Abels, Peijnenburg, Carolina, Bannani, Rigo, Berden, Duarte, Lammers, Verreth (79e Rommens), Laursen (75e Daneels)