PSV O13 - Excelsior Rotterdam O13

  1. zaterdag 20 februari 00:00

    De Uitslag


  2. Vandaag is Excelsior Rotterdam de tegenstander van PSV U13, tegen Excelsior kan PSV laten zien dat ze goed kunnen voetballen, dit omdat er bij Excelsior geen fysieke spelers rondlopen die op deze leeftijd nog een groot verschil kunnen maken. Voetballend laten de spelers van PSV zien over meer kwaliteiten te beschikken als de gasten uit Rotterdam, maar doordat de Rotterdammers goed georganiseerd spelen is het voor PSV zeer moeilijk om er door te komen. Dus combinerend tot aan de 16 meter gaat heel aardig maar veel verder komt PSV niet. Of door verkeerde keuzes of door slordig balverlies in de laatste fase van de aanval komt men niet tot bij het doel van Excelsior. Toch is het PSV dat in de 7e minuut op voorsprong komt, Jesse trapt de bal 10 meter over de middenlijn naar voren, of op het doel???? En tot ieders verbazing valt deze bal over de keeper heen in het doel, 1-0
    Verder is er weinig te beleven voor de doelen in de eerste helft, wel een goed voetballend PSV en een goed georganiseerd Excelsior.

    De 2e helft geeft eigenlijk het zelfde beeld als de eerste helft. Al komt er nu ook Excelsior iets meer uit en gaat het zo nu en dan op zoek naar de gelijkmaker. Dan in de 47e minuut is het de overigens goed leidende scheidsrechter die de fout ingaat, nadat de bal door Excelsior naar voren wordt gespeeld is het geen buitenspel, maar de daarop volgende korte pass staat de ontvangende speler van excelsior wel buitenspel, de grensrechter vlagt ook op dit moment, maar er gebeurt op dit moment zoveel in de 16 meter dat de scheidsrechter dit volledig ontgaat. Dan maakt een speler van PSV een overtreding wat eigenlijk een penalty zou zijn, maar nu laat de scheidsrechter door spelen, maar dan geeft hij alsnog een penalty aan excelsior omdat een speler een bal tegen zijn arm aangeschoten zou hebben gekregen. Dus zou nu de eerste overtreding gelden zou het de buitenspelpositie zijn, maar nu negeert de scheidsrechter de grensrechter en scoort Excelsior de penalty 1-1. En zo zie je weer dat als je zelf nalaat om te scoren de tegenstander altijd een kansje krijgt om wel te scoren. In de laatste minuten gaan beide teams nog voor de overwinning maar echt grote kansen levert dit ook niet meer op.