PSV O19 - Vitesse O19

 1. zaterdag 19 november 00:00

  De Uitslag


 2. Na een interlandpauze en voor de Youth League wedstrijd in Madrid komt Vitesse naar de Herdgang waar wij graag de punten willen houden gewoon omdat ze hard nodig zijn. Kortweg gezegd we moeten ze hebben.
  Het begin laat duidelijk zien wat onze intentie is en na zeven minuten neemt Lennerd een corner en de mee naar voren gekomen Maxime knalt de bal met binnenkant voet boven in de rechterhoek. Maxime laat vandaag zien dat dit zijn wedstrijd gaat worden. Zijn eerste goal en in het verdere verloop van de wedstrijd is hij toch wel de man. Hij strooit met lange passes alsof hij Sinterklaas is. Een genot om te zien. Tussendoor staat hij in de verdediging als een huis.
  Maar ook Vitesse wil de punten want ook zij hebben die hard nodig en zo is het na een klein half uur plotseling 1 – 1 als een bal over rechts via de binnenkant paal buiten bereik van Mike binnen valt. We moeten dus na de rust opnieuw beginnen.
  Dat gaan we ook doen en dan is eigenlijk wel duidelijk dat we wel de betere ploeg zijn ook in voetballend opzicht maar voor het doel zijn we nog niet zo besluitvaardig en zo gaan er toch nog wel wat kansjes op een doelpunt aan ons voorbij. Iets meer slagvaardigheid voor de goal had deze wedstrijd al eerder in het slot kunnen gooien. Toch zijn het uiteindelijk Justin, na goed doorzetten van Karim, en Mathias , na een pass van Len, die de stand naar 3 – 1 tillen. Een verdiende overwinning vandaag en in de stand schuiven we dan ook weer een paar plaatsen naar boven. Aanstaande woensdag nog even afwachten wie er allemaal mee mogen naar Madrid om daar in ieder geval een punt te halen, maar eigenlijk kan dat niet want we willen gewoon winnen toch? Maar goed we gaan voor overwinteren in de Youth League en dan zien we wel weer. Dit was in ieder geval een goede opsteker richting woensdag en ook in de competitie staat er nu weer een reëler beeld. Hier doen we het voor.
  Nog een fijn weekend en veel succes woensdag in Spanje. En ondanks het feit dat de Goedheilig Man in Nederland is ben ik ervan overtuigd dat Hij het niet erg vind dat wij ons kado in Madrid gaan ophalen.
  Dan hoeven zijn echte knechten daarvoor geen inspanning te doen om het mee te nemen. En we weten wat Hij altijd zegt: wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de ....
  Wij gaan voor het lekkers.
  Mannen succes.
  Houdoeee.

  van de Meulenhof, Teze, Soulas, Obispo (46e Bannani), Carolina, Sadilek,Piroe, Verreth (83e Bosiers), Scamacca (88e Hattu), Lonwijk, Daneels.