NEC Nijmegen O15 - PSV O15

 1. zaterdag 19 september 00:00

  De Uitslag


 2. Dit weekend stond alweer de 3e competitiewedstrijd op het programma. In de schaduw van het Goffertstadion trad de nog ongeslagen ploeg van trainers Edwin de Wijs, assistent Eric Addo en stagiair Vincent Heilmann aan tegen NEC.

  Het Nijmeegse team had na 2 rondes 3 punten. Snelle rekenaars weten dan meteen dat het dan alleen maar kan gaan om één nederlaag en één overwinning.

  PSV was daarentegen overtuigend zonder puntverlies de eerste 2 wedstrijden doorgekomen. Wél was het tot nu in iedere wedstrijd in eerste instantie op achterstand gekomen. Het zou voor het team lekker zijn om weer eens "de nul" achterin vast te kunnen houden.

  De eerste mogelijkheid was voor PSV. Een corner van Mohamed Ihattaren belandde bij de eeste paal en bezorgde daar veel onrust. NEC kon echter net op tijd de bal wegwerken.

  In de 7e minuut kwam PSV goed weg toen de verdediging de bal verzuimde weg te werken. De inzet van NEC ging via de vingertoppen van Jurre Schaafsma tegen de paal en vervolgens weer het veld in.

  Wat volgde was een rommelig duel waarin NEC goed gegroepeerd stond. Het was messcherp in de duels en speelde met het hart. Daardoor had PSV het moeilijk. Het had moeite om voetballend er door te komen en kansen te creëeren.

  Het was dan ook niet vreemd dat PSV een stilstaande situatie nodig had om op voorsprong te komen. Een vrije trap in de 12e minuut van aanvoerder Damian Timan kwam bij de 2e paal terecht waar de lange Nijmeegse doelman een inschattingsfout maakte en de bal liet lopen. Niet wetende dat Shurandy Sambo als een duveltje uit de doos naar voren kwam en de bal vanaf bijna de achterlijn binnentikte: 0-1.

  De eerste keer dit seizoen dat de Eindhovense formatie op voorsprong weet te komen!

  Lang kon het echter niet genieten van de voorsprong. NEC kreeg een corner in de 15e minuut. Daaraan voorafgaand ging een situatie die identiek was aan de opening1sgoal van NAC vorige week: een diepe bal die tussen de laatste man en de keeper valt. En waar de keeper uitkomt en de verdediger de bal terug kopt. Vorige week rolde de bal in het lege doel. Nu ging ie net naast met de corner als resultaat. Deze werd slecht verdedigd want een NEC speler kon vrij de bal binnenkoppen.

  Ook na deze goals bleef het rommelig en konden beide teams weinig kansen creëeren. PSV probeerde het via Damian Timan en Mathijs Bel van afstand. Maar was daar vooralsnog niet succesvol mee.

  In de slotminuut van de eerste helft kwam NEC zelfs op voorsprong. Wederom lag een stilstaande situatie aan de goal ten grondslag. Waar in eerste instantie de bal nog uitverdedigd werd, was de 2e bal weer voor NEC en kwam deze op PSV's rechterflank terecht waar een speler de bal in de verre hoek schoot.

  PSV wist wat het moest doen in de 2e helft om puntverlies te voorkomen: een tandje erbij en scherper zijn. Het had ook het grootste deel de bal in bezit maar bevatte vandaag niet de capaciteit om de hechte NEC defensie open te spelen.

  Veel meer dan een geblokt schot van Yorbe Vertessen en dreiging met vrije trappen viel er niet te noteren. De druk op NEC werd wel vergroot gedurende de eindfase maar het ontbrak aan scherpte en finesse om er nog (minimaal) een gelijkspel uit te slepen.

  NEC had welgeteld ook één kans in de 2e helft die ontstond door dom balverlies van een PSV back. Ook NEC wist het net niet te vinden in de 2e helft waardoor de ruststand ook de eindstand was: 2-1.

  PSV verloor dus voor de eerste maal punten dit seizoen. Misschien de volgende keer toch maar eerst op achterstand komen...


  Jurre Schaafsma; Mees Kreekels (47' Lars Koolen), Shurandy Sambo, Elgero King (42' Beslan Sagov), Jochem van Dijk; Mathijs Bel, Dennis Vos (55' Stijn van der Put), Damian Timan (c); Mo Ihattaren, Yorbe Vertessen, Thijs Martens (47' Dani Mathieu).