Brabant United O16 - PSV O16

 1. zaterdag 19 september 14:30

  De Uitslag


 2. De omstandigheden -spelen onder een lekker zonnetje en in een stadion- konden PSV zaterdag niet tot grote hoogte inspireren. De uitwedstrijd tegen Brabant United was bepaald niet vermakelijk, al toonde het team opnieuw over 2 belangrijke kwaliteiten te beschikken: verdedigend is het team schier onpasseerbaar (er werd nog geen enkele goal geïncasseerd in 4 competitiewedstrijden), en aanvallend is er veel scorend vermogen bij meerdere spelers, waardoor welhaast een garantie op goals bestaat. Een prettige gedachte als het ook eens minder loopt zoals afgelopen zaterdag, want PSV overliep Brabant United zeker niet.

  Hoewel PSV al vroeg de score opende -Yasin maakte de bal met 2 tegenstanders in zijn rug goed vrij waarna die rechts in de 16 voor de voeten van Joop belandde die direct uithaalde en de bal strak in de verre hoek binnenschoot- verzuimde het in de 1e helft al een ruime voorsprong te nemen, en stond het bij rust nog steeds slechts 0-1. Tien minuten na rust verdubbelde Sekou met een fantastische goal de marge tot 0-2. Vanaf de rand van het strafschopgebied nam hij de bal na een individuele actie ineens met links vol op zijn slof waarna die in de rechterkruising insloeg. In de categorie: dat kan ik nog beter besloot Yasin in de 73e minuut ook zijn geluk eens te beproeven en vanaf de linkerkant van het strafschopgebied op dezelfde rechterkruising te richten. De keeper van Brabant United hoorde deze alleen maar voorbij vliegen, en was volstrekt kansloos bij die geweldige trap.

  Een minuut later rondde Arne een voorbereidende actie van Yasin en Gregory op rechts uitstekend af door de bal droog in de verre hoek binnen te schieten, en daarmee de eindstand te bepalen op 0-4.

  PSV speelt volgende week de thuiswedstrijd tegen NAC.

  ‘11 0-1 Joop Daniëls
  ’50 0-2 Sekou Sidibe
  ’73 0-3 Yasin Aallilou
  ’74 0-4 Arne Bens


  Kyan van Dorp; Gregory Kuisch - Tijn Daverveld - Rico Zeegers - Bryan van Hove; Evert Linthorst - Vince Colpaert - Davy van den Berg (’18 Abou Kone); Sekou Sidibe - Joop Daniëls (’51 Arne Bens) - Yasin Aallilou.

  Op de bank niet ingevallen: Lucas Derks.