Ajax O15 - PSV O15

 1. dinsdag 19 april 00:00

  De Uitslag


 2. Op dinsdag namiddag stond de halve finale beker op het programma voor de o15 van PSV. Na eerder achtereenvolgens Sparta (2-2 wns strafschoppen), Feyenoord (3-0) en Fc Twente (0-5) verslagen te hebben en een ronde vrijgeloot te zijn, nu de halve finale tegen Ajax op De Toekomst.

  In de reguliere competitie speelde het team van Edwin de Wijs eerder al tweemaal tegen de Amsterdammers. Uit werd 1-2 gewonnen in oktober. Thuis in maart ging Ajax er met de 3 punten vandoor (2-4).

  Conclusie: het zou geen Makk(el)ie worden.....

  Het eerste kansje in de wedstrijd was voor PSV toen Jayden Braaf op links doorging maar de bal niet synchroon met zijn snelheid meeging. Weg kans dus. Ajax was wat dat betreft in de 8e minuut een stuk gevaarlijker. Via de kluts kwam de bal ineens bij een Ajax spits terecht die oog in oog met keeper Jurre Schaafsma kwam te staan. PSV zwijnde toen hij buitenkant paal naast schoot.

  Ajax had meer balbezit dan de Eindhovenaren en kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Na een steekpass vanaf de middenlijn werd de snelle buitenspeler weggestuurd en hij wist beheerst af te ronden: 1-0.

  Vijf minuten later leek Ajax de voorsprong uit te bouwen. Niet doortastend verdedigen aan PSV zijde gaf Ajax de mogelijkheid te scoren, maar dankzij een Eindhovens been ging de inzet van een Ajacied naast.

  PSV had in die fase een beetje de schroom van zich afgegooid. Langszaam aan kreeg het wat mogelijkheden. Yorbe Vertessen kreeg echter in de 23e minuut net niet genoeg ruimte om te schieten. De corner die hij er nog wel uit wist te slepen leverde wel gevaar op via een kopbal van Shurandy Sambo, maar geen treffer.

  Die treffer kwam er wel. Aan de andere kant.... wederom te slap ingrijpen stelde Ajax in staat het net te laten bollen in de 26e minuut: 2-0.

  Twee minuten later bracht PSV de spanning weer terug. Jayden Braaf tikte de bal achter zijn standbeen en tussen de benen van een Ajaxied door op de diepgaande Jochem van Dijk. Zijn voorzet was perfect op Yorbe Vertessen die hard op doel kopte. Met een prachtige redding kon de Ajax goalie de bal nog keren maar in de rebound kon Yorbe alsnog scoren: 2-1.

  Na rust vlogen de kansen in de eerste fase om de oren. Jurre Schaafsma pakte een inzet van Ajax. Iets later nam Mo Ihattaren slim een vrije trap op de sprintende Mees Kreekels. Helaas belandde zijn voorzet niet bij een teamgenoot. Weer een paar minuten later kwam PSV goed weg toen een duel rond de 16 verloren werd en een Ajax speler vrij voor Jurre kwam in de linkerhoek. Gelukkig bracht Jurre redding.

  PSV werd met de minuut sterker en drong Ajax op eigen helft terug. Jayden Braaf werd randje buitenspel afgevlagd, Mo probeerde na goed werk van Yorbe de keeper te verrassen met een schot, en even later kwam een voorzet van Jayden net niet bij Yorbe terecht.

  In de 60e minuut leek PSV te scoren. Na een goed lopende aanval via Mees en Jayden kon Mees voorzetten. Mo ontving de bal maar schoot net langs de verkeerde kant van de paal.

  Vijf minuten voor tijd leek PSV DE kans te krijgen zich te belonen voor het goede spel van de 2e helft. Na een goede flankbal wilde Yorbe via een omhaal scoren, maar hij werd aan zijn shirt achterover getrokken. De scheids floot en iedereen verwachtte dat hij een penalty zou geven. Maar tot verbijstering van alle PSV-ers wees de arbiter de andere kant op. Yorbe zou een overtreding begaan hebben in zijn ogen.....

  Ondanks alles of niets in de slotfase kon PSV het doel niet meer gevonden krijgen en zag daarmee de kans op het spelen van een bekerfinale in rook opgaan. Complimenten voor met name de 2e helft voor het gehele team zijn absoluut op zijn plaats. Maar daar speel je geen finale mee....


  Jurre Schaafsma; Mees Kreekels, Shurandy Sambo, Mathijs Bel, Jochem van Dijk; Damian Timan (c), Dennis Vos, Mo Ihattaren; Beslan Sagov (61' Thijs Martens), Yorbe Vertessen, Jayden Braaf.