Willem II O15 - PSV O15

 1. zaterdag 19 maart 00:00

  De Uitslag


 2. In de 20e competitieronde stond de Brabantse derby tegen Willem II op het programma. Voor PSV overigens de 19e wedstrijd. Het heeft namelijk nog de inhaalwedstrijd tegen Fc Utrecht te goed.

  Dit keer kon je gerust over een gedevalueerde derby spreken. PSV stond voor aanvang op een gedeelde 5e plek (met een 3e plek in het vooruitschot bij winst in Utrecht), Willem II zien we in de standenlijst op de 12e plaats terug. Ook een derde plek, maar dan van de andere kant van de lijst gezien.

  De eerdere wedstrijd in Eindhoven eindigde in een bijzonder ruime 8-0 overwinning. Benieuwd of het team van trainer Edwin de Wijs het vertrouwen weer kan opvijzelen na de nederlaag vorige week tegen Ajax (2-4).

  In een zwakke eerste helft, met van beide kanten weinig kansen, ging PSV toch met een voorsprong rusten. In de 12e minuut gaf Damian Timan de bal mee met de van ver mee opgestoomde Dennis Vos. Hij kon zelf scoren uit een lastige positie, maar bewaarde knap het overzicht én de rust en speelde op rechts de vrijstaande Beslan Sagov aan. Beslan had vervolgens weinig moeite om de openingstreffer op het scorebord te brengen.

  In de 2e helft viel er gelukkig iets meer te beleven. Het tempo lag wat hoger en PSV was scherper en toonde ook meer beleving.

  Al snel (de 40e minuut) kwam PSV op 0-2. Na een afgeslagen corner mocht Thijs Martens de bal voorgeven. Uiteindelijk belandde de bal bij Mo Ihattaren, die dreigde met schieten maar aflegde op Mathijs Bel die met een wippertje de bal bij de vrijstaande Mees Kreekels bezorgde. Mees verschalkte vervolgens met een fraai boogballetje de keeper en tilde zo de stand naar 0-2.

  Een minuut later was Willem II dichtbij de aansluitingstreffer toen een schot de lat nog schampte. Maar heel veel kon Willem II ook niet in de melk brokkelen.

  Nadat Mo Ihattaren met een schot in de verre hoek in de 47e minuut de 0-3 scoorde, was de wedstrijd definitief gelopen. Keeper Victor Camps mocht nog een paar keer handelend optreden bij wat kansjes en schoten van de Tilburgers. Maar de overwinning was geen enkel moment in gevaar.

  PSV liet zelfs de mogelijkheden op een grotere score liggen. Damian Timan scoorde bijna met een volley. En ook Thijs Martens stuitte op de Tilburgse doelman.

  Zo pakte PSV weer 3 punten en hield het zelf de nul. De volgende wedstrijd is thuis tegen koploper Feyenoord. Als we die wedstrijd ook willen winnen, dan moeten we wel 70 minuten geconcentreerd en vol overgave en beleving spelen. Eerst met Pasen het Samba toernooi in Rotterdam.

  Victor Camps; Lars Koolen, Mees Kreekels, Dennis Vos, Jochem van Dijk (60' Nigel Lonwijk); Mathijs Bel, Stijn van der Put, Damian Timan (c); Mo Ihattaren, Jeremy Antonisse (8' Thijs Martens), Beslan Sagov.