PSV O19 - Willem II O19

 1. zaterdag 19 maart 00:00

  De Uitslag


 2. Finale 9.
  In de bespreking wordt de nadruk nog een keer gelegd op het feit dat we nu nog zes finales te spelen hebben. Want we willen mee blijven doen in de race. De puntjes worden op de i gezet. Dan naar buiten en aan de gang.
  Het begin is wat aftastend en ook wel rommelig. De echte lijn is er nog niet. Wel zie je wat de intentie van de spelers is. Revanche voor de nederlaag in Tilburg. En het gif zit er ook in wat de trainer al een paar weken vraagt.
  Toch moeten we wachten tot de 44e minuut voor een goed uitgevoerde aanval door Sam wordt afgerond na goed voorbereidend werk van Len. Snelle aanval over rechts. En zo weten we dus op een zeer goed moment de ruststand op 1 – 0 te zetten.
  Maar nu moeten we doordrukken na de rust. We komen ook gretig uit de kleedkamer. We pakken de draad weer op en gaan voor de volle winst. Na een kleine tien minuten is het Martijn die een goede solo begint en op het laatste moment stuit op de keeper. Philip pakt de bal op en speelt Sam aan die met een paar weergaloze bewegingen zich vrij speelt en de bal in het doel knalt. De bevrijdende 2 – 0 staat op het bord.
  Maar we hebben niet genoeg. Vijf minuten later is het opnieuw Sam die een actie inzet en nu aan Len de mogelijkheid geeft, die hij natuurlijk aanpakt, en de 3 – 0 is een feit.
  Nu moeten we zien om geen tegendoelpunt te krijgen. We spelen de wedstrijd goed uit met de focus op de nul.
  Na negentig minuten fluit de scheids voor het einde en is de missie geslaagd. Drie punten, geen goal tegen en afspraken nagekomen. En we doen nog steeds mee om de schaal.
  En zoals de trainer in de voorbespreking al aangaf vanaf nu nog 5 finales. Verliezen is geen optie.
  Met het paasweekend in zicht gaan we ons opmaken voor een tripje naar Düsseldorf om daar de degens te kruisen met o.a. Tottenham, Benfica, Mönchengladbach en nog een paar gerenommeerde clubs.
  Voor de spelers die het komend weekend met de nationale ploegen op stap gaan veel succes.
  Voor de andere die meegaan naar Duitsland tot vrijdag en we gaan er een mooi sportief toernooi van maken.
  Nog een fijn weekend en tot vrijdag.
  Houdoeee.

  van Osch, Abels, Kardes, Carolina, Bannani,Rigo, Berden (55e Konings), Rommens (79e Hattu), Lammers, Verreth, Daneels (74e van der Moot).