1-2
18 maart, 00:00
PSV A1 logo
Ajax A1 logo

Het affiche voor PSV A1 was het mooiste van de dag. Op de Herdgang zou koploper Ajax op bezoek komen. Waar vorige week al een puntje afgesnoept werd van de nummer 2 Feyenoord, werd er nu ook geprobeerd de Amsterdammers te verslaan. Echter werd die taak na slechts twee minuten spelen al flink lastiger gemaakt. Een foutje van Pepe Pla zorgde ervoor dat Martina makkelijk een voorzet kon geven. Via het been van Bart van Berlo kopte Goossens de 0-1 binnen. Na het doelpunt van Ajax had PSV het betere van het spel. Er werden echter weinig uitgespeelde kansen gecreƫerd. Ook in de tweede helft was PSV op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk kwam die ook. Donny Gorter zette de bal voor, waarna de net ingevallen Quainoo de bal via een omhaal het doel in werkte. Beide teams probeerden een overwinning te forceren, waarbij de keepers het druk kregen en de hulp van hun verdedigers menig maal nodig hadden. In de blessuretijd kon Ruud Boffin een corner echter niet goed genoeg verwerken, waardoor Poepon alsnog Ajax de overwinning bezorgde. Door de nederlaag is PSV A1 gezakt naar een zevende plaats. Wel heeft PSV A1 nog twee inhaalwedstrijden te goed.