FC Twente JO16-1 logo

Jason van Duiven

Koen Jansen

PSV opent sterk in de kampioenspoule

PSV opende de tweede seizoenshelft zaterdag op de Herdgang met een uitstekende overwinning. In de eerste wedstrijd in de kampioenspoule werd de volle winst behaald tegen FC Twente, waar voor de winterstop nog een felle strijd mee werd gevoerd voor plaatsing in de competitie voor de beste O16-teams.

De wedstrijd leek in niets op de twee ontmoetingen die beide teams eerder voor de winterstop met elkaar hadden. Die wedstrijden kenmerkten zich beide door een extreem scoreverloop (4-4 thuis en 4-3 uit) waarin het spel op en neer golfde en waarin Twente PSV uiteindelijk vijf punten ontfutselde. Zaterdag kende de wedstrijd een heel ander beeld. PSV speelde uitstekend en hield controle over vrijwel de gehele wedstrijd. Hoewel Twente in de 35e minuut op voorsprong kwam toen een bal vanuit een ogenschijnlijk onmogelijk hoek werd binnengeschoten, bewaarde PSV de rust en maakte het nog in de blessuretijd van de eerste helft gelijk. Uitzendkracht Jason, die PSV eigenlijk in de 6e minuut al op voorsprong had moeten zetten toen de bal rond het vijfmetergebied plots voor zijn voeten viel maar gehaast over schoot, werkte een goede voorzet na een goede voorbereidende actie van Jaivy gedecideerd hard half volley tegen de touwen.

PSV speelde ook een prima tweede helft, al had Twente daarin de eerste echte grote kans. In de 60e minuut kwamen de gasten gevaarlijk door over de linkerkant, maar de voorzet op maat werd door de spits vanuit de draai maar rakelings overgeschoten. Uiteindelijk was het linkerverdediger Koen die tien minuten voor tijd een afvallende bal van twintig meter ineens op zijn chocolade rechter nam en de winnende treffer binnenschoot. Een fraaie goal als uiteindelijk terechte beloning voor een uitstekende wedstrijd.

Volgende week is PSV weer aan rust toe. De week daarna komt Feyenoord om 14.30 uur op bezoek op PSV Campus de Herdgang.