2-4
17 november, 00:00
MVV D1 logo
PSV D1 logo

PSV D1 heeft dankzij een dik verdiende 4-2 uitoverwinning op MVV D1 de koppositie in de Eerste Klasse B heroverd op MVV.
    PSV had vanaf de aftrap het betere van het spel, al was het te merken dat er spanning op de wedstrijd stond. Jeroen Meefout en Michael Maria wisten zich in scoringspositie te manoeuvreren, maar beide keren misten zij het doel op een haar.
    MVV kwam nauwelijks in het spel voor, maar de eerste de beste goede aanval van de Limburgers na 20 minuten spel was wel gelijk raak (1-0). PSV was hierdoor niet aangeslagen en bleef volop op de aanval spelen. Dit leverde binnen één minuut na de goal van MVV de gelijkmaker op. Michael Maria plaatste de bal vanuit een corner op het hoofd van de geheel vrijstaande Rai Vloet, die keurig de gelijkmaker binnenknikte.
    PSV was na de rust aanvankelijk heer en meester en het was niet verwonderlijk dat onze jongens, na goed doorzetten en dito afleggen van Endy Opoku Bernadina door Olivier Rommens op een 2-1 voorsprong kwamen. Kort daarna werd het zelfs 3-1, nadat Michael Maria, na een fantastische actie vanaf de linkerflank, de bal in de kruising toverde. MVV stond op instorten en Endy Opoku Bernadina haalde net niet de trekker over door op de paal te schieten. Zoals zo vaak in het voetbal wist MVV uit één van hun spaarzame uitvallen in de rebound voor de aansluitingstreffer te zorgen (3-2). Nu was het PSV dat even op instorten leek te staan. Trainer Jefta Bresser greep direct goed in en haalde de leeggespeelde Rai Vloet naar de kant voor Clint Leemans, waardoor Olivier Rommens op zijn vertrouwde nummer 10 positie ging spelen. PSV kreeg weer greep op de wedstrijd en leek via Jordy de Wijs op een 4-2 voorsprong te komen. Terwijl alle spelers, begeleiding, ouders, zusje en grootouder de overwinning aan het vieren waren, besloot de scheidsrechter op aanwijzing van de grensrechter van MVV het doelpunt vanwege hinderlijk buitenspel af te keuren! Alle PSV-ers waren met stomheid geslagen. Kort daarna wist Sam Schuite binnen het eigen strafschopgebied met een keurige sliding zijn tegenstander de bal te ontfutselen. De scheidsrechter zag als enige een overtreding en legde de bal op de stip.
    Dit zou het keerpunt in de wedstrijd kunnen betekenen, maar PSV doelman Jeroen Meurs dacht daar heel anders over en ranselde met een katachtige reactie de goed ingeschoten pingel uit de uiterste hoek van zijn doel. Wat een belangrijke save!
    PSV D1 putte moed uit deze meevaller en zocht weer de aanval. Endy Opoku Bernadina slalomde langs een aantal verdedigers en gaf vanaf de achterlijn een strakke voorzet, die door de goed meegekomen Jorrit Hendrix in het doel van MVV werd gelopen. Hiermee was de 2-4 eindstand bereikt en konden onze jongens een klein feestje gaan vieren.