Ajax O15 - PSV O15

 1. zaterdag 17 oktober 00:00

  De Uitslag


 2. Deze zaterdag stond de uitwedstrijd op "de Toekomst" bij Ajax op het programma. Pogingen om de wedstrijd uit te stellen ivm een aantal afwezigen, werden niet gehonoreerd. Mathijs en Yorbe zijn met de o16 op toernooi in Engeland, en de ongelukkige Shurandy brak afgelopen week zijn onderarm bij oranje. Veel beterschap Shu!

  Gelukkig kunnen we ook deze zaterdag weer een beroep doen op drie o14 spelers, te weten Jayden, Mathijs en Joost. Jayden startte ook meteen als nr 9. Met op de flanken Beslan en Dani. Mo op 10 daarachter.

  Nadat de scheidsrechter het felgele keepersshirt van Jurre afkeurde omdat dit teveel op het felgroen van Ajax leek, kon de wedstrijd beginnen. Ajax was vooral fysiek bij fases de bovenliggende partij, maar PSV kon dapper weerstand bieden en beide ploegen werden niet echt gevaarlijk. Dit resulteerde in een 0-0 ruststand, waarna tijdens de thee de puntjes op de i gezet konden worden.

  Direct na rust startte Ajax wederom fel, en kwam PSV na een ongelukkig moment van Jurre op een 1-0 achterstand. In plaats van de kopjes naar beneden, schakelde PSV een paar tandjes bij en werd dan ook de dominerende ploeg. Jayden werd prachtig weggestuurd door de sterk spelende Lars Koolen en onze spits rondde keurig af, 1-1 en verdiend!

  Er werd geen gas terug genomen maar juist flink doorgeknokt met z'n allen. 10 minuten na de gelijkmaker kwam PSV in Amsterdam op voorsprong. Dani draaide zich knap vrij en kon de bal meegeven aan de langs de zijkant eroverheen denderende Lars Koolen. Lars gaf hard en strak voor en wederom Jayden knalde via de kluts de bal tegen de touwen. Twee goals in Amsterdam, tegen zijn oude club!

  Na nog een heet kwartiertje, met de nodige wissels, discussies en blessures floot de goed leidende scheidsrechter af, en kon het feestje gevierd worden. In de kleedkamer kwamen alle emoties eruit, en werd het een groot feest. De jongens verdienen allemaal een groot compliment voor het spel, en de werklust. Zo zie je maar wat je kunt bereiken, als je als hecht team speelt en knokt voor elkaar.

  Volgende week een vrij weekend en daarna weer vol aan de bak om deze lijn door te trekken!


  Jurre Schaafsma; Lars Koolen, Mees Kreekels, Elgero King, Jochem van Dijk; Damian Timan (c) (Joost de Schutter 68'), Dennis Vos (Stijn Vd Put 55'), Mo Ihattaren; Beslan Sagov (Thijs Martens 45'), Jayden Braaf, Dani Mathieu (Mathijs Tielemans 65')