3-0
17 januari, 00:00
Willem II O15 logo

Nieuw jaar. Nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Misschien cliché, maar voor PSV O15 is dit nu echt van toepassing.

In tegenstelling tot vorige seizoenen, start nu namelijk een nieuwe competitie. Waar in vorige jaren een gehele competitie gespeeld werd in regio Noord en Zuid, waarbij de 2 kampioenen uiteindelijk streden om de nationale titel, is het dit seizoen anders ingeregeld. Beide regio's speelden een halve competitie en de eerste 4 van beide poules plaatsten zich voor de zogenaamde kampioenspoule / eredivisie. Samen met Heerenveen, AZ, Ajax, Utrecht, Feyenoord, Willem II en VVV/Helmond Sport strijdt het team van trainers Edwin de Wijs en Eric Addo in een volledige competitie om de nationale titel.

Dit weekend stond de eerste ronde op het programma. Meteen een kraker, want buurman Willem II kwam op visite. En met deze ploeg hadden we nog een appeltje te schillen. Want juist tegen de Tilburgse equipe leed PSV zijn enige nederlaag in een officieel duel. Met een 0-1 overwinning nam Willem II eind september de drie punten mee naar Tilburg.

Een mooi en goed moment om revanche te nemen door ditmaal de punten op De Herdgang te houden.

PSV nam vanaf het eerste fluitsignaal stevig het initiatief en gaf deze in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer uit handen. Het reeg de ene na de andere corner aaneen in de beginfase, maar dit leidde niet tot doelpunten. Wel tot gevaarlijke kopballen van Yasin Aalillou (van de lijn gehaald), Koen Oostenbrink (net voorlangs) en Tijn Daverveld (ook naast).

Ook via veldspel kwam de Eindhovense ploeg regelmatig door. In de 11e minuut was het Yasin die ditmaal een voorzet van Evert Linthorst koppend bijna tot doelpunt promoveerde. En niet veel later werd hij bijna via een listig balletje van Davy van den Berg vrij voor de goal gezet. Maar gescoord werd er vooralsnog niet.

Na ongeveer een kwartier redde de Willem II goalie fabelachtig met een knappe reflex op een schot van Sekou Sidibe. Het was wachten op de Eindhovense openingstreffer. Maar dat was in september ook zo, en we weten hoe dat afliep....

Voor rust kreeg PSV nog wat kansen, maar Yasin kon te weinig kracht en richting meegeven aan een kopbal. En Evert nam een afvallende bal in één keer op zijn slof. Helaas plofte zijn bal op het dak van het doel.

Na een half uur spelen kwamen de Tilburgse gasten voor het eerst dreigend voor het doel van Lucas Derks. Het schot ging ruim langs. Omdat in de slotminuten Joop Daniels weliswaar het net wist te vinden, maar dit slechts het zijnet was, gingen beide teams met een 0-0 stand rusten.

PSV domineerde de eerste helft dus, liet goed veldspel zien maar verzuimde een voorsprong te nemen.

Na rust startte Willem II fel, maar deze "storm" ging net zo snel weer liggen als dat die opkwam. PSV nam het heft weer stevig in handen. En scoorde nu wel snel. Want nadat Koen Oostenbrink in de 38e minuut een aanval opzette en de bal bij Yasin bezorgde, belandde deze uiteindelijk bij Sekou terecht. Vanaf de flank krulde hij de bal met veel gevoel via onderkant lat in de verre hoek en scoorde zo op prachtige wijze de oh zo belangrijke openingstreffer.

Een paar minuten later voorkwam attent keepen van Lucas verder Tilburgs gevaar. PSV moest dus op blijven letten bleek wel. En zelf proberen de voorsprong uit te breiden.

En daar was het héél dichtbij in de 43e minuut. Tijn Daverveld opende met een goede lange pass van achteruit op Yasin. Die daarna de achterlijn haalde en een goede voorzet bij de tweede paal gaf die door Sekou jammerlijk genoeg hard tegen de lat gekopt werd.

Even later scoorde de ingevallen spits Sem van den Broek de 2-0, maar helaas werd deze treffer wegens buitenspel (onterecht?) geannuleerd. Sekou had een minuut later zijn tweede treffer op zijn schoen liggen, maar schoot slordig de bal naast.

Willem II had later geluk dat een handsbal van een Tilburgse verdediger binnen de zestien meter als niet bewust beoordeeld werd door de scheidsrechter. De voorzet kwam overigens van Davy die zijn tegenstander even flink te kijk zette middels een panna achter zijn standbeen door.

Uiteindelijk viel de bevrijdende tweede treffer toch. In de 56e minuut mocht Evert weer een corner nemen. Zijn strakke trap belandde precies bij Joop Daniëls op zijn hoofd die simpel de 2-0 op het scorebord bracht.

In blessuretijd tilde Yasin de stand nog naar 3-0 en bekroonde daarmee zijn goede wedstrijd. Ook hier ging weer een langlopende aanval aan vooraf. Van achteruit opende Abou Kone en via Evert en invaller Vince Colpaert belandde de bal bij Yasin die nu dus eindelijk wel doel trof en de eindstand op 3-0 bepaalde.

Een ruime, duidelijke en vooral overtuigende overwinning van de Onder 15. Waarbij het publiek niet alleen door het heerlijk zonnetje, maar vooral door het prima voetbal van PSV verwarmd werd. Komend weekend staat weer een kraker op het programma: op De Toekomst treft PSV dan Ajax.

Lucas Derks; Benjamin Kailie, Abou Kone, Tijn Daverveld, Bryan van Hove; Evert Linthorst, Koen Oostenbrink (42' Sem van den Broek), Davy van den Berg (58' Vince Colpaert); Sekou Sidibe (65' Arne Bens), Yasin Aalillou (c), Joop Daniels.