Willem II O19 - PSV O19

 1. zaterdag 16 januari 00:00

  De Uitslag

 2. Wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van
  TSV Longa
  Spoordijk 30
  5018 GH Tilburg
  Allereerst iedereen nog de beste wensen voor 2016.
  Het doel is gehaald. De kampioensronde na de winterstop. Volgende doel zolang mogelijk meedoen om het kampioenschap en misschien, heel misschien wel dat laatste. En dan begin je de eerste wedstrijd met een uitduel. Dan zie je meteen dat de tegenstander er alles aan doet om je ook maar enigszins uit je ritme te halen en je speelt dan op een veld dat de minimale goedgekeurde KNVB afmetingen heeft terwijl erlangs een veld vrij is met de juiste afmetingen voor de landelijke klasse. Dan is er verder nog een probleem met de doelnetten waar gaten inzitten volgens de scheidsrechter. Maar volgens de regel van de wet (en daar moet ik af en toe ook mee werken) zitten er in een net altijd gaten want anders is het geen net. Maar dit zijn allemaal bijzaken die niets te maken hebben met winnen of verliezen. Het was koud. Ja dat klopt maar ook dat doet er niet toe. Willem II toonde meer agressie en werklust in het spel dan wij. Het was van onze zijde allemaal maar net. En vandaag dus net niet. Voor de rust profiteert Willem II twee keer van een onoplettendheid van ons en tweemaal is de nummer negen op zijn plek en zet ons op achterstand. Een minuut voor rust kan Maarten bijna iets terugdoen met een achterwaardse kopbal maar de keeper red. Dan de rust in en de puntjes op de i zetten.
  Meteen na rust in minuut 46 is het weer Willem II die de punt op de i zet en het staat 3 – 0.
  Er is geen overleg, geen lijn en geen samenspel om het Willem II moeilijk te maken. Pas in de 88e minuut weet de doelman van Willem II een schot van Arnaut niet te keren en via zijn handen gaat de bal in het doel.
  De kampioenspoule is begonnen. Dat wil dus zeggen dat er 14 finales te spelen zijn. Na vandaag zijn dat er nu nog 13 en als we deze 13 wel winnen dan komen we een heel eind in de race naar de schaal.
  Volgende week een volgende finale thuis tegen Feyenoord.
  Mannen succes.
  En nogmaals herhalen: zonder dalen heb je geen pieken.

  van Osch, Abels, Peijnenburg (58e Kardes), Carolina, Bannani, Rigo, Laursen (60e Groeneveld), Daneels (58e Naciri), Scamacca, van der Moot (66e Konings), Verreth (75e Berden).