NAC Breda O15 - PSV O15

 1. zaterdag 16 januari 00:00

  De Uitslag


 2. Na een paar voetballoze weken mocht de o15 van PSV eindelijk weer de wei in voor een competitiewedstrijd. Het uitduel tegen NAC Breda was namelijk wegens deelname aan een zaalvoetbaltoernooi in Duitsland een week vervroegd. Met dank aan NAC!

  Met NAC trof de ploeg van Edwin de Wijs een laagvlieger. De thuiswedstrijd werd met 4-3 gewonnen. Deze eindstand doet vermoeden dat de sterkte van beide teams dichtbij elkaar liggen. Maar op basis van de thuiswedstrijd was er toch echt sprake van een groot verschil. Dat alleen niet tot uiting kwam in het scoreverloop. Voor de lezers die toevallig dit duel bijgewoond hadden: het was was het duel waarin NAC bij wijze van spreken 1,5 kans kreeg maar wél driemaal scoorde.....

  NAC uit is van oudsher een lastig duel. Voor zowel het eerste als voor de jeugdploegen. Benieuwd wie er het beste uit zijn winterslaap is ontwaakt.

  De eerste minuten waren overduidelijk voor PSV. Het kreeg al zeker 3 mogelijkheden om de score te openen. Maar net als in Eindhoven nam NAC de voorsprong. En ook nu lag een blunder in de PSV-defensie aan de basis van de achterstand in de 7e minuut.

  De achterstand deed het niveau geen goed. Het niveau liep in de pas met de temperatuur: rond het vriespunt. Toch ging PSV met voorsprong de kleedkamer in. Was het eerst Fodé Fofana die in de 23e minuut de gelijkmaker scoorde, daarna was het Jayden Braaf die PSV op 1-2 zette nadat ook de NAC defensie slap optrad na een lange pass van Mees Kreekels.

  Vlak voor rust kon de Eindhovense ploeg de score nog uitbreiden, maar eerst stuitte Fodé op de doelman en in de aanval die erop volgde schoot Damian Timan de bal net naast.

  Na de pauze was het niveau van PSV ietsje beter, maar het hield nog niet over. De ingevallen Beslan Sagov ging in de 38e minuut goed door op rechts en zijn voorzet kwam bij de meegelopen Damian uit, die zijn schot geblokt zag worden.

  Het duurde tot de 50e minuut voordat PSV een goedlopende aanval liet zien. De bal ging vlot van de ene PSV-er naar de andere, waarna Mo Ihattaren in stelling gebracht kon worden. Zijn schot werd echter gekeerd door de NAC doelman.

  Zou deze aanval PSV wakker schudden? Nee, helaas bleef het bij deze ene aanval vanmiddag. Sterker nog: na wederom een blunder achterin stond het in de 54e minuut ineens 2-2. Toch knap van NAC: in 2 wedstrijden nog geen handvol kansen creëeren, maar wel 5x scoren tegen PSV.

  Om geen puntenverlies te lijden, moest de ploeg er in het laatste kwartier nog vol tegen aan. En zonder groots te spelen, kreeg het ook nog kansjes. Lars Koolen raakte de paal nadat hij goed door Beslan Sagov vrijgespeeld werd. En de rebound kwam weliswaar bij een PSV-er terecht, maar die had teveel tijd nodig om de bal goed voor zijn voet te leggen.

  Met nog luttele minuten te spelen, werd Jayden Braaf diepgestuurd door Lars Koolen. Hij gebruikte zijn lichaam sterk om zijn tegenstander van zich af te schudden en legde de bal vanaf de achterlijn terug. Daar kon Mathijs Bel de bal vrij inschieten. Zijn schot werd op de doellijn echter gekeerd door een Bredase verdediger. De scheidsrechter kende geen twijfel: rode kaart voor NAc en penalty voor PSV. Aanvoerder Damian Timan posteerde zich achter de bal en schoof beheerst de 2-3 binnen.

  Na deze hernieuwde voorsprong kon PSV nog op 2-4 komen. Na een prachtige actie van Jayde Braaf op links, legde hij de bal panklaar voor Beslan Sagov. Maar helaas raakte Beslan de bal onvoldoende om het duel definitief te beslissen.

  Gescoord werd er niet meer. Na drie opeenvolgende gelijke spelen ontsnapte PSV vandaag dus, en stapte het met 3 punten weer in de bus. Het niveau vandaag was echter niet best. Hopelijk was het laatste een incident.

  Victor Camps; Shurandy Sambo, Mees Kreekels, Elgero King (36' Lars Koolen), Jochem van Dijk; Mathijs Bel, Dennis Vos (36' Beslan Sagov), Damian Timan (c); Mo Ihattaren (56' Stijn van der Put), Jayden Braaf, Fodé Fofana (56' Thijs Martens).

  Gele kaart: Mees Kreekels