PSV F1 - SBC F1

 1. zaterdag 15 november 00:00

  De Uitslag


 2. Vandaag stond de voorlaatste thuiswedstrijd van de competitie tegen SBC op het programma. Bij winst wist men in ieder geval zeker dat de laatste thuiswedstrijd de kampioenswedstrijd zal gaan worden.

  PSV opende agressief maar vergat al snel de openingstreffer te maken. Een inzet van Brent en een tweetal schoten van Davy miste precisie. Met zoveel druk op het doel kon de openingstreffer niet uitblijven, en na goed voorbereidend werk van Joop wist Gregory een geblokkeerd schot in het net te werken: 1-0.

  Daar waar dit normaal het startsein is voor meer vuurwerk, wilde het vandaag maar niet lukken. De verdediging van SBC stond als een hecht blok en hier wisten onze jongens vandaag niet of nauwelijks doorheen te komen.

  De ene na de andere speler liep zich vast op de SBC-muur. Gelukkig was Joop bij een voorzet van Davy wel attent waardoor het na 10 minuten 2-0 stond.

  SBC putte kracht uit het feit dat het bij PSV vandaag niet liep. Aarzelend optreden van de achterhoede werd door een SBC-er afgestraft. Van dichtbij mocht hij ongehinderd uithalen: 2-1.
  Gelukkig wist PSV dit foutje meteen te herstellen. Het was andermaal Joop die een voorzet van Davy binnenwerkte: 3-1. Het slotakkoord van de eerste helft was echter opnieuw voor de gasten uit Son. Opnieuw mocht een speler vrij uithalen. Merijn wist er zijn vingers tegenaan te krijgen maar de bal belande voor de voeten van een SBC-er: 3-2.

  De opdracht van Bastiaan voor de tweede helft was duidelijk: probeer wat eerder de bal naar een medespeler te spelen, zonder je telkens vast te lopen. De opdracht werd door de jongens goed opgepikt. De tweede helft was inderdaad beter dan de eerste, maar de tegenstand bleef enorm (waarvoor de complimenten).

  De altijd ijverige Joey zag zijn schot via een been met een boogje over de doelman in het doel verdwijnen, waardoor het 4-2 werd. Even later werd een toegekende vrije trap door Davy hard en zuiver binnengeschoten: 5-2. Op het eind had Kyan wat geluk toe een identieke vrije trap net over het doel verdween.

  Het was even wennen dat er geen monsterscore behaald werd, maar dik verdiend bleven de 3 punten op de Herdgang.

  Gelukkig zijn onze jongens ook gewoon van vlees en bloed. Laten we het erop houden dat het vuurwerk volgende week weer geleverd zal gaan worden als we thuis tegen Nuenen de champagne kunnen gaan laten knallen!