15 maart, 00:00
PSV A1 logo
FC Groningen A1 logo

Prima overwinning PSV A1

PSV A1 heeft zaterdagmiddag een prima overwinning geboekt op directe concurrent FC Groningen.

Het duurde circa twintig minuten voor de wedstrijd echt los kwam. Er waren wel wat kleine mogelijkheden voor PSV, maar uitgespeelde kansen waren er niet te noteren. Na zo'n twintig minuten krijg Jasper Waalkens een vrije trap toegekend die hij goed inschiet. De Groningse keeper kan de bal niet klem vast pakken, maar in tweede instantie redt hij toch. Namens de bezoekers doet Danny Menting iets terug. Hij ontsnapt aan de verdediging, maar wordt buitenspel gegeven. Doelman Fabian Philips was echter ook op tijd bij de bal om de aanval onschadelijk te maken.

Na een half uur spelen trapt Philips de bal ver uit, Nigel Hasselbaink pikt de bal op en maakt een actie over links. Hij ziet de mee opgekomen Jasper Waalkens langs zich en legt de bal goed af. Waalkens schiet de bal rechts boven in de hoek van het doel en zet zo PSV op een 1-0 voorsprong. Groningen probeert dan snel een gelijkmaker te forceren. Michael Nonni geeft vanaf de linkerflank een bal voor op Mentin, maar die ziet zijn schot geblokt worden door Martijn Thomassen en Olivier ter Horst, die beiden weer terug zijn van blessures.

Nog voor rust komt PSV op een 2-0 voorsprong. Nigel Hasselbaink probeert los te komen van een verdediger over de linkervleugel. De aanvaller schiet en ziet zijn bal nét voor het doel langs rollen. Omdat de Groningse verdediger een overtreding beging, geeft de scheidsrechter alsnog een vrije trap. Jasper Waalkens gaat achter de bal staan en schiet de bal laag in de verre hoek binnen. Met deze 2-0 voorsprong gaan beide ploegen rusten.

Kort na rust gooit PSV de wedstrijd op slot. Uit een corner van Waalkens kan Olivier ter Horst zijn hoofd tegen de bal krijgen en zo de 3-0 binnen koppen. Er zijn daarna nog wat kleine kansjes voor Yannick Rymenants, Nigel Hasselbaink en Lars Hutten. De grootste kans in de tweede helft is voor Jason Bourdouxhe. De jonge middenvelder wordt vrij voor de keeper gezet via Yannick Rymenants en Lars Hutten. Echter Bourdouxhe struikelt en de keeper kan de bal oprapen. In de slotfase probeert Groningen een treffer te scoren, maar Fabian Philips brengt met zijn voet goed redding op een schot van Menting. Diezelfde Menting mag kort voor tijd dan nog met een tweede gele, dus rode, kaart het veld verlaten. Hoewel PSV met een man meer speelt, blijft de stand in de laatste minuten gelijk.

Door deze overwinning is PSV een plaatsje gestegen ten koste van Willem II, dat onderuit ging bij de koploper AZ A1. PSV staat nu op een zevende plaats.