4. Doelpunt

Zaid El Bakkali
  5. Wedstrijdverslag

PSV O14 plaatst zich overtuigend voor kampioenspoule

Het was zaterdag de laatste speelronde in de O14 najaarscompetitie. Om na de winterstop ook weer in de kampioenspoule te kunnen spelen, waren er voor PSV O14 nog verschillende opties. Zelfs verliezen was hier er één van, dan moest er gekeken worden naar doelsaldo en dergelijke. De opdracht werd echter heel simpel gebracht naar de spelersgroep toe. Winst, niet meer en niet minder. Na afloop van de wedstrijd was duidelijk dat de spelersgroep trainer Mourad el Idrissi goed begrepen had. Men liet aan iedereen zien dat men goed kan voetballen, werken, vechten en alles wat nodig is om resultaat te kunnen halen, men gaf tegenstander Sparta nooit het geloof dat er dan ook maar iets te halen viel in Eindhoven. Na de 8-0 overwinning kunnen spelers en staf gaan genieten van enkele weken welverdiende rust en daarna zich weer gaan presteren in de kampioenspoule.

Al na twee minuten spelen was het raak. Onesime Zimuangana kreeg de bal voor zijn voeten en wist met een beetje geluk te scoren. Enkele minuten later was het wederom Onesime die een kans kreeg, maar deze keer weet de Sparta-doelman goed te redden. In de veertiende minuut was het Onesime die twee doelpogingen gekeerd zag worden. De bal kwam daarna bij Eus Waayers, deze gaat niet voor eigen gewin, maar legde de bal keurig af voor de voeten van Nicolas Verkooijen. Nicolas haalde verwoestend uit met een schuiver laag over de grond, hierop heeft de doelman geen antwoord meer: 2-0. Verdediger Thijs Jansen meldde zich in de 21e minuut in het zestienmetergebied van de tegenstander, hij was eigenlijk niet meer te stopen en werd met een overtreding tegengehouden, penalty. Nicolas nam de verantwoording op zich, en scoorde met een “panenka”. Hiermee was duidelijk hoe sterk de PSV’ers zich voelden. Eus probeerde het nog met een schot, maar wederom was er de goed keepende Sparta-goalie. In de 30e minuut ging Onesime op snelheid en kracht iedereen voorbij langs de zijlijn, bij de achterlijn hield hij het overzicht en legde de bal panklaar voor Eus die simpel de 4-0 kon binnen tikken.

Na de rust ging PSV verder waar men gebleven was, overheersen op het veld. In de 45e minuut leverde Jordy Bawuah een goede voorzet af, Onesime met de goede controle draaide zich vrij en schoot de 5-0 binnen. Enkele minuten later was het Raf van de Riet die een goede voorzet gaf. Wederom was het Onesime die wist te scoren, en met de 6-0 ook zijn hattrick scoorde. In de 55e minuut was het wederom Raf die nu uit een vrije trap de bal perfect voor het doel bracht. Zaid El Bakalli, niet bekend om zijn kopkracht, wist deze keer wel de bal goed binnen te koppen en daarmee de 7-0 op het scorebord te zetten. Enkele minuten later wist ook Nicolas zijn hattrick te scoren na een goede voorzet van Rodin Oesterholt kon hij de 8-0 scoren.

Op het oog een gemakkelijke overwinning, maar zo simpel was het allemaal niet De boys wisten wat hun te doen stond om na de winterstop ook weer de nodige weerstand te kunnen hebben. Door de wilskracht en de vastberadenheid in het team kwam dit resultaat tot stand, omdat iedereen zich bewust was van wat nodig was. Nu enkele weken heerlijk rusten en op 11 januari in het nieuwe jaar zal men de wedstrijdreeks hervatten. Men speelt dan een toernooi bij AZ om zich klaar te stomen voor de nieuwe competitie.