PSV O15 - Feyenoord O15

 1. zaterdag 14 november 00:00

  De Uitslag


 2. Na de afschuwelijke gebeurtenissen van vrijdagavond en -nacht in Parijs, moest de knop weer om. Voetbal is op dat soort momenten niets meer en minder dan bijzaak. Voor velen echter wel de belangrijkste bijzaak.

  Voor de o15 stond vandaag de bekerwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. En dit betekende voor PSV na de nederlaag vorige week tegen Feyenoord (3-1), dat het al heel snel de gelegenheid op revanche kreeg. Want het lot had beide ploegen aan elkaar gekoppeld in de 1/8e finale in de bekercompetitie. Zouden de Eindhovenaren nu wel aan het langste eind trekken?

  Feyenoord startte fel kwam goed uit de startblokken. In de 5e minuut kreeg het een grote kans, maar gelukkig kon Elgero King het schot blokken. PSV had moeite het juiste ritme te vinden en kwam sporadisch over de middenlijn. En als ze eenmaal dat waren, volgde meestal al weer snel balverlies.

  Desondanks frommelde spits Yorbe Vertessen zich in de 10e minuut bijna door de Rotterdamse defensie en schoot rechtsachter Lars Koolen niet veel later over.

  In de 13e minuut behoedde Victor Camps het Eindhovens team voor een achterstand toen hij knap redde op een inzet van dichtbij. Nadat een minuut later ook Beslan Sagov op de (ditmaal Rotterdamse) doelman stuitte, kwam PSV wat beter in zijn ritme.

  En dat resulteerde in de 24e minuut in een voorsprong. Een corner van Mo Ihattaren belandde in de doelmond voor de voeten van Mathijs Bel die van dichtbij geen moeite had de score te openen: 1-0.

  Het duel bleef ook na de openingsgoal rommelig. Beide ploegen hadden moeite om de bal langdurig in bezit te houden en uitgespeelde kansen te creƫeren. Beide ploegen werden voor het rustsignaal toch nog dreigend. De Feyenoord spits kopte een corner net over, en Yorbe stuitte met een te zacht schot op de doelman en zag even later een inzet uit een moeilijke hoek net voorlangs gaan.

  In de 2e helft werd PSV na 6 minuten een glaszuivere penalty onthouden toen aanvoerder Damian Timan spits Yorbe Vertessen wegstuurde. Met de bal aan de voet, en een Feyenoord verdediger in de achtervolging, stoomde hij op richting strafschopgebied. Daar werd hij van achteren aangetikt. Zelfs aan de zijlijn was dit nog te horen. Desondanks wuifde de scheidsrechter de overtreding weg en liet hij gewoon doorspelen.

  Een minuut later kwam dit PSV bijna duur te staan toen Victor een schot ternauwernood onder de lat weg wist te ranselen en tot corner kon verwerken.

  Een corner in de 47e minuut stond aan de basis van de 2-0. Damian trapte deze richting 2e paal waar Shurandy Sambo de bal ineens op zijn slof nam. De bal bleef wat hangen in het doelgebied waarna Mees Kreekels er als de kippen bij was om van dichtbij binnen te werken: 2-0!

  Feyenood moest nu echt komen en was veelvuldig op de Eindhovense helft te vinden. De krachten vloeiden een beetje weg bij het thuisteam. Dat wel nog de beste mogelijkheid op 3-0 had. De ingevallen Jochem van Dijk schoot van buiten de 16 meter echter vol op de paal waarna een andere invaller, Thijs Martens, koel afrondde. Helaas deed hij dit vanuit buitenspelpositie, zodat zijn treffer geannuleerd werd.

  Omdat Feyenoord in de 66e minuut een kans op de aansluitinfstreffer liet liggen, besliste Damian in de 67e minuut het duel door heel koel en kordaat de 3-0 binnen te schieten. Hieraan voorafgaand ging een sterke individuele actie van Shurandy Sambo die in eerste instantie een overtreding leek te maken aan de zijlijn. Maar gelukkig door mocht spelen, de achterlijn opzocht, de bal teruglegde op Yorbe die vervolgens weer de bal panklaar legde voor Damian die met een bekeken en geplaatst schot de val in de rechterhoek schoot : 3-0!

  De wedstrijd was hiermee beslist: PSV plaatste zich ten koste van Feyenoord voor de volgende ronde. Een knappe prestatie! Benieuwd wie er nu uit de koker komt rollen....

  Volgend weekend staat weer een competitieduel op het programma: uit bij VVV Venlo.

  Opstelling: Victor Camps; Lars Koolen, Mees Kreekels, Elgero King, Shurandy Sambo; Mathijs Bel, Dennis Vos (60' Dani Mathieu), Damian Timan (c) (67' Stijn van der Put); Mo Ihattaren (53' Jochem van Dijk), Yorbe Vertessen, Beslan Sagov (53' Thijs Martens).

  Gele kaart: Damian Timan