14 februari, 00:00
Willem II O15 logo
  1. Penalties: 3 - 5

2. Wedstrijdverslag

Op deze bijzondere dag trad PSV O15 in de kwartfinale beker aan tegen Willem II. Waarom bijzonder? Allereerst was het vandaag Valentijnsdag. En was het de vraag hoe "lief" de twee ploegen vandaag met elkaar omgingen. Daarnaast was het uiteraard Carnaval. Zou PSV in staat zijn de Kruikenzeikers bij de (fop)neus te kunnen pakken en te kunnen "ontmaskeren" en af te schminken?

De statistieken dit seizoen liet zien dat het alle kanten in kon gaan deze wedstrijd. In competitieverband troffen beide ploegen elkaar eerder al tweemaal. In de najaarsreeks verloren de Eindhovenaren thuis met 0-1 (de enige nederlaag tot nu toe dit seizoen in een officieel duel). In januari was PSV duidelijk de sterkste toen het op De Herdgang overtuigend met 3-0 won.

Daarbij optellend dat het nu om een kwartfinale bekerwedstrijd ging, maakte van de wedstrijd een prachtig affiche.

Na het startsignaal nam Willem II een licht overwicht. PSV kwam niet in zijn spel of ritme. Met name omdat het teveel in duels kwam en het daar op het fysieke vlak aflegde.

Toch had PSV de beste mogelijkheden in de eerste helft. Zeker via corners was het dreigend. Het had echter de pech dat Koen Oostenbrink in de 23e minuut een corner van Evert Linthorst op de lat kopte. Ook Willem II liet zich niet onbetuigd zien. Via snelle omschakeling kwam het af en toe gevaarlijk door. Maar Lucas Derks hield zijn doel schoon en had geluk dat een schot voorlangs ging.

Na een rommelige eerste helft gingen beide ploegen met een 0-0 stand rusten.

De tweede helft was PSV de iets betere ploeg. Het had het vizier echter niet op scherp staan vandaag. Yasin Aalillou had geen gelukkige dag. Tweemaal kon hij aanleggen na goed voorbereidend werk van Sekou Sidibe. Maar beide keren werd zijn schot geblokt.

Net als in de eerste helft kregen de gasten ook nu zijn kansjes. Na een corner werd de bal slecht weggewerkt. Wat een Willem II-er de gelegenheid gaf vrij vanaf de zestien meter aan te leggen. Zijn harde schot ging net over.

Na een uur spelen kreeg Sekou Sidibe DE kans op de openingstreffer. Yasin stuurde op links invaller Arne Bens de diepte in. Na een prima actie haalde hij de achterlijn en legde de bal panklaar voor de Sekou. Maar zijn pegel ging rakelings naast.

Beide ploegen wilden het niet op penalties aan laten komen. Nadat Willem II in de voorlaatste minuut erg dreigend voor de goal was na een vrije trap, kreeg ook PSV daarna ook nog een kans. Maar ook nu kwam het niet tot scoren.

Penalties moesten dus uitwijzen wie doorging naar de halve finale. Een loterij zoals ze vaak zeggen. Willem II begon aan de serie en scoorde de eerste. Ook PSV was trefzeker. De tweede ronde scoorden beide ploegen ook. Willem II benutte ook zijn derde. PSV's penalty werd knap gekeerd en ging via binnenkant paal weer het veld in: mis dus. Beide teams scoorden ook hun 4e pingel. Willem II mocht weer aanleggen, en als de speler deze zou benutten, dan was Willem II door. Keeper Kyan van Dorp was kansloos op het schot waardoor Willem II op een onoverbrugbare 3-5 kwam.

De teleurstelling was groot bij de Eindhovenaren. Na twee finaleplaatsen de afgelopen twee jaren, sneuvelde het nu vroegtijdig dus.

Eén voordeel: het kan zich nu volledig op de competitie richten......