PSV O19 - Ajax O19

 1. zaterdag 13 februari 00:00

  De Uitslag


 2. Finale vier.
  Vandaag komt een van de koplopers naar de Herdgang: AJAX. Altijd lastig natuurlijk maar we zijn gebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten.
  Na een korte maar stevige bespreking werden de puntjes op de i gezet. De trainer wil meer beleving, passie en gif in het spel.
  Dan zullen we vandaag dan ook zien. Al na drie minuten is het Dante die met een geweldige trap de keeper van AJAX kansloos laat en we staan voor. Alles is terug te zien in het spel. Alles wat we van te voren hebben besproken. AJAX krijgt geen grip op ons. Op alle fronten zijn we beter en AJAX (van de week ook doorgedrongen tot de achtste finale van de Youth League) was kansloos. Na een klein half uur heeft Karim een geweldige voorzet in zijn benen en de bal komt bij Matthias en de 2 – 0 is een feit. We blijven domineren en het is smullen op de tribune. De rust gaat in met deze stand. We willen eigenlijk gewoon gelijk draaien en doorgaan maar de rust moeten we toch even binnen doorbrengen. Na de rust gaan we door op dezelfde voet. Na tien minuten is het Matthias die keihard op de paal knalt en de stand nog even zo laat maar na een uur spelen is het Sam, die zijn harde werken nu eindelijk ook beloond ziet, die een Amsterdamse verdediger het bos instuurt (hij is er overigens wel weer uitgekomen) en de drie nul vakkundig binnenschiet. Maar onze honger is nog niet gestild.
  We gaan maar door. Aan de energie komt geen einde. Er komen steeds meer kansen omdat het veld groter wordt, zoals men dat zo mooi kan zeggen. Tien minuten voor tijd is het opnieuw Sam die de kers op de slagroom zet en na een mooie uitgespeelde aanval, op het grotere veld, de 4 – 0 eindstand op het bord zet.
  Volop passie bij iedereen. Iedereen geniet, de spelers, de staf, het publiek en ook de aanwezige verantwoordelijken van PSV.
  AJAX krijgt vlak voor tijd nog een kans maar de nummer tien raakt de paal. Als de scheids na negentig minuten fluit staat de 4 – 0 te schitteren op het scorebord. AJAX is terug naar de Toekomst gestuurd met een kansloze
  4 – 0 nederlaag op zak.
  Wat we vandaag hebben laten zien was er de voorgaande weken ook al maar toen kwam het er niet uit. We weten nu wat de standaard is voor de volgende negen finales. Volgende week komt de nieuwe koploper naar de Herdgang. VITESSE.
  Mannen we hebben vandaag genoten en dit was geen eendagsvlieg. Tot volgende week en een fijne Valentijnsdag. En maandag wachten we met spanning op de volgende tegenstander in de Youth League.
  Houdoee.
  Succes komt als je dingen doet waarin je gelooft.

  van Osch, Abels, Peijnenburg (66e Kardes), Carolina, Bannani, Rigo, Berden, Duarte, Lammers (85e Konings), Verreth, Laursen (77e Daneels).