PSV O15 - Sparta Rotterdam O15

 1. zaterdag 12 december 00:00

  De Uitslag


 2. Na twee opeenvolgende gelijke spelen tegen teams uit Noord-Holland (1-1 tegen zowel Volendam als AZ), trapte PSV o15 dit weekend af tegen een tegenstander uit Zuid-Holland: Sparta. Dit seizoen tot dusver een middenmotor. Maar iedereen die het jeugdvoetbal volgt, weet dat de Sparta opleiding hoog aangeschreven staat en vele talenten afleverde. Daarnaast kwam PSV o15 eerder dit seizoen voor de beker ook niet verder dan 2-2 waarna het gelukkig wel de strafschoppen beter nam.

  PSV had in ieder geval een uitstekende start. Want in de 2e minuut kwam het team van Edwin de Wijs al op voosprong. Vroeg storen van het team leverde balverovering via Mathijs Bel op. Die op rechts Beslan Sagov aanspeelde die vervolgens weer Mo Ihattaren wist te bereiken. Waarna Mo knap de openingstreffer op het bord bracht: 1-0.

  In de 5e minuut verdubbelde PSV bijna de voorsprong, maar spits Jayden Braaf werd net op het laatste moment geblokt. Een minuut later stond het ineens 1-1. Een voorzet over de rechterflank van PSV werd bij de 2e paal teruggekopt waarna een Spartaan het alertst reageerde en keeper Victor Camps verschalkte.

  PSV herpakte zich snel en kwam in de 10e minuut weer op voorsprong. Op links werd Fodé Fofana aangespeeld die goed voorgaf waar Jayden (bewust of onbewust?) de bal bij de meegelopen Mathijs bezorgde. Mathijs twijfelde geen moment en scoorde beheerst in de rechterhoek.

  Nadat PSV twee mogelijkheden op verdere uitbreiding van de voorsprong liet liggen, kregen de bezoekers in de 20e minuut een grote kans op de gelijkmaker. Maar het schot van een Spartaan ging naast. Het bleek echter uitstel van executie, want vlak daarna kreeg de defensie van PSV de bal onvoldoende weggewerkt waarvan Sparta simpel profiteerde.

  PSV was de weg na deze gelijkmaker even kwijt en Sparta begon te proeven dat er iets te halen viel. Omdat PSV in de eindfase net niet scherp genoeg was, wist het voor rust niet meer te scoren. Beide ploegen gingen dan ook met 2-2 rusten.

  Na rust moest PSV al snel wisselen door het uitvallen van Fodé. In een iets andere opstelling ging het door en kreeg het opnieuw wat kansjes. Afstandsschoten van Beslan en Mo misten precisie.

  Ook Sparta kwam af en toe gevaarlijk door. In de 43e minuut kon de PSV defensie ternauwernood op het laatste moment redding brengen toen een Spartaan alleen richting Victor dreigde te gaan. Toch waren het de gasten die in de 52e minuut brutaal de leiding namen. Een hoge flankbal leidde tot veel onrust waarna een Rotterdamse speler de 2-3 aantekende.

  PSV moest ditmaal in de achtervolging. En had amper een minuut later al bijna succes. Maar Dani Mathieu gleed een harde voorzet van Mo rakelings voorlangs. In de 56e minuut leek aanvoerder Damian Timan de gelijkmaker binnen te schieten. Maar met een hele knappe reflex behoedde de Sparta doelman voor een treffer.

  Uiteindelijk kwam PSV tien minuten voor tijd toch nog langszij. Een corner van Damian kwam bij de volledig vrijstaande Shurandy Sambo terecht die alle tijd kreeg om de bal te controleren, de Kerstboom op te zetten en hard in te schieten. Vlak voor de lijn gaf Mathijs de bal nog een tik zodat hij zijn 2e treffer van de dag maakte.

  Het spel golfde in de slotfase op en neer waarbij beide teams nog kansen kreeg om hun 4e treffer te scoren. De grootste kans was voor PSV toen Shurandy opstoomde en Jayden de diepte in stuurde. Zijn voorzet kwam uiteindelijk uit bij Mathijs die helaas net niet tot scoren kwam. Een minuut later was het wederom Mathijs die heel dichtbij de 4-3 was. Maar met zijn aanname speelde hij net de bal te ver voor zich uit waarna de uitstormende keeper en Mathijs vol in botsing kwamen. Beide spelers bleven liggen maar konden het duel wel vervolgenen. De kans was echter wel weg.

  In de slotminuten leek het af en toe een belegering van het Sparta doel. De Rotterdamse defensie bezweek niet zodat PSV voor de 3e achtereenvolgende keer gelijk speelde.

  Het team heeft nu een paar weken geen wedstrijden. Lekker tijd om te herstellen en de pijntjes (groot en klein) de kop te bieden en na de winterstop weer lekker fris te starten.

  Hele fijne Feestdagen alvast en tot volgend jaar!


  Victor Camps; Lars Koolen, Mees Kreekels, Shurandy Sambo, Jochem van Dijk; Mathijs Bel, Mo Ihattaren, Damian Timan (c); Beslan Sagov (50' Dani Mathieu), Jayden Braaf, Fodé Fofana (38' Joost de Schutter).

  Gele kaart: Mees Kreekels