NEC Nijmegen O19 - PSV O19

 1. zaterdag 12 december 00:00

  De Uitslag


 2. Het heerlijk avondje is voorbij. Op naar de donkere dagen voor kerst. Even langs Nijmegen om bij NEC een poging te doen nog wat puntjes mee te nemen. En de donkere dagen zijn hier al begonnen. Triest weer. Matig veld. Maar een spelersgroep die na de euforie van afgelopen dinsdag wil laten zien dat ook zij wel degelijk in staat zijn om ook een puik resultaat neer te zetten. Twee fanatieke supporters op de bank, Joey en Taoufiq.
  NEC staat een puntje boven ons en met een positieve uitslag kunnen we zomaar een paar plaatsen stijgen en dan is iedereen weer tevreden.
  De eerste helft zijn we de betere voetballende ploeg. Kansen voor Martijn, Dante (lat) en weer Martijn zijn voor de rust niet aan ons besteed. We voelen dat het kan. Ook de staf is overtuigd dat er meer te halen is. Dan maar na de rust.
  En zo gaat het dan ook. Na een kleine tien minuten neemt Dani de keeper onder schot en deze kan alleen de bal wegstompen en Arnaut is er als de kippen (met de naderende kerst misschien wel als een kalkoen)bij om de 0-1 aan te tekenen. Dan golft het spelbeeld lang op en neer. NEC krijgt geen opgelegde kansen al moet Mike wel een paar keer handelend optreden en dat doet hij zoals we gewend van hem zijn. Dus goed.
  Met nog vijf minuten te spelen zijn de rollen omgedraaid in de voorhoede en nu is het Arnaut die Dani bereikt en deze maakt aan alle onzekerheid een einde. 0-2.
  Alleen arnaut wil toch nog even laten zien waarom hij is opgesteld en in blessuretijd neemt hij een hoge bal ineens op de schoen en over de meterslange doelman van NEC vliegt de bal in de verre hoek. 0-3.
  Werkelijk een schitterende goal. De punten mee in de bus en plek vier in de rangschikking.
  Nu nog dinsdag de wedstrijd tegen VVV en dan is het winterstop.
  Mannen het was genieten op de bank. Top prestatie. Volwassen gespeeld en toch schitterende aanvallen.
  Een mooi opzet voor na de winterstop om de kampioensronde te straks te beginnen.
  Voor hen die ik niet meer zie, Hele fijne kerstdagen en een goede en gezonde jaarwisseling.
  Houdoee.
  Voor de trainer nog een aandachtspuntje na deze wedstrijd: Rondjes die loop je niet, die geef je.

  van den Meulenhof, Scheepers (85e Abels), Kardes, Tanriver, Bannani, Rigo, Berden, Daneels, van der Moot, Hattu, Groeneveld.