PSV O16 - Roda JC O16

 1. zaterdag 12 september 14:30

  De Uitslag


 2. PSV speelde zaterdag op een druilerige Herdgang de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Met hun stugge spel slaagde de tegenstander er voor een groot deel in het spel vast te zetten en te voorkomen dat PSV gevaarlijk kon worden, al kon Roda daardoor aanvallend ook hoegenaamd niets creëren. Uit het handjevol kansen dat PSV kreeg wist het 2 keer op vrijwel identieke wijze zeer fraai te scoren, beide keren doordat Roda in de organisatie werd verrast door opkomende verdedigers.

  De 1-0 viel al vroeg in de eerste helft toen verdediger Rico alle ruimte kreeg om zich aanvallend in te schakelen. Met de bal aan de voet omspeelde hij in het Limburgse strafschopgebied op snelheid een tegenstander, waarna hij vanaf de achterlijn de bal strak en laag voor de goal bracht. De inlopende Sem was er als de kippen bij om de prima voorzet bij de eerste paal binnen te werken, 1-0.

  PSV moest daarna tot diep in de 2e helft het geduld opbrengen om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Nadat invaller Arne kort na rust bijna raak kopte uit een corner van Davy, die door de keeper prima werd overgetikt, was het tijd voor een andere verdediger die Roda in verwarring bracht door zich aanvallend in te schakelen. In de 51e minuut omspeelde Sekou met een geweldige actie zijn tegenstander vanuit stand op snelheid waarna hij de bal bij de 2e paal legde, waar de opgekomen Gregory die vol op zijn slof nam maar op de paal uiteen zag spatten. 10 minuten later was het dan toch raak. Arne stuurde met een mooie steekpass de rechts buitenom opgekomen Gregory diep, die de bal vervolgens over de grond breed legde op de volledig vrij voor de goal staande Joop, die beheerst zijn eerste van het seizoen binnen tikte, 2-0.

  Een lastige wedstrijd waarin PSV gezien het beperkte aantal kansen vrij effectief was en verdedigend helemaal niets weggaf. Ondanks de matige wedstrijd heeft O16 tot dusver uitstekende rapportcijfers. Met het maximale aantal punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van + 13 -zonder een enkele tegengoal- staat het team alleen bovenaan en ligt het op ramkoers om zich te plaatsen voor de kampioenspoule in de 2e kompetitiehelft. Volgende week speelt de O16 de uitwedstrijd tegen Brabant United.

  ‘05 0-1 Sem van den Broek
  ’75 0-2 Joop Daniëls

  Lucas Derks; Rico Zeegers - Tijn Daverveld © - Lars Dickens - Gregory Kuisch; Evert Linthorst (’53 Joop Daniëls) - Vince Colpaert - Davy van den Berg; Sekou Sidibe - Sem van den Broek (’62 Bryan van Hove)- Bertalan Kun (’41 Arne Bens).

  Op de bank niet ingevallen: Kyan van Dorp.