PSV O15 - NAC Breda O15

 1. zaterdag 12 september 00:00

  De Uitslag


 2. De tweede competitiewedstrijd stond op het programma. Tegenstander: NAC Breda. Daar waar PSV de competitie startte met de volle 3 punten (1-4 overwinning bij AFC), bleef NAC thuis op 0-0 steken tegen Volendam. Benieuwd of het team ook de 2e wedstrijd zonder puntverlies afsluit.

  PSV startte furieus en had na 25 seconden al op voorsprong kunnen (en moeten) komen toen spits Yorbe Vertessen de lat raakte in plaats van het net. Nadat PSV nog een kans liet liggen, kwam Nac werkelijk uit het niets in de 5e minuut op voorsprong. Een bal werd van achteruit naar voren geschoten waar een communicatiefout tussen de keeper en de laatste man afgestraft tot de openingstreffer leidde: 0-1. En dat terwijl de Bredase ploeg nog nauwelijks over de middenlijn was geweest!

  PSV moest dus net als alle voorgaande wedstrijden wéér een achterstand wegwerken. En was het voor de 0-1 al zo dat het spel zich op de Bredase helft afspeelde, na de goal was het een ware najaarsstorm die op de gele defensie neerdaalde.

  De ene na de andere aanvalsgolf beukte op de gele muur. Met kunst en vliegwerk én het feit dat veel inzetten recht op hem afkwamen, hield de Nac goalie zijn doel schoon. Dani Mathieu had de pech dat zijn inzet te zacht was om de doellijn te passeren. En Beslan Sagov zag de keeper fabuleus zijn kopbal uit het doel ranselen na een prima voorzet van linksachter Jochem van Dijk.

  Jochem had zo wie zo de middag van zijn leven, want hij kreeg werkelijk iedere ruimte om met grote regelmaat over de linkerflank op te stomen. Nac was alleen vergeten de rode loper uit te rollen voor hem...

  Dankzij goed veldspel kon de gelijkmaker niet lang uitblijven. In de 10e minuut was het zover. Het had daar wel een (terechte) penalty voor nodig toen Yorbe in de zestien meter gehaakt werd. Mohamed Ihattaren posteerde zich achter de bal en scoorde beheerst de 1-1.

  Nadat Yorbe in de 17e minuut prachtig door Jochem weggestuurd werd, maar net voor het doel niet met zijn passen uitkwam, was het een minuut later wél raak. Shurandy Sambo opende prachtig via een cross bal op de weer mee opgekomen linksachter Jochem. Zijn balaanname was perfect waarna hij een dito voorzet produceerde die vervolgens door Yorbe binnengewerkt werd. Eindelijk de verdiende voorsprong voor PSV.

  Ook na de voorsprong bleef het spel zich op de Bredase helft afspelen. PSV ontbrak het aan echte schepte om zijn voorsprong uit te bouwen. En kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd toen Nac (wederom uit het niets) ineens langszij kwam in de 21e minuut.

  PSV liet het koppie niet hangen en bleef voetballend zoeken naar een hernieuwde voorsprong. Twee kopballen van Dani en Beslan troffen echter geen doel, waardoor beide ploegen met een 2-2 stand de thee opzochten. Daar waar een voorsprong van 5-1 zeker niet geflatteerd zou zijn geweest.

  De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: het spel speelde zich op de helft van de tegenstander af. Nadat Beslan een schot gekraakt zag worden en aanvoerder Damian Timan zijn afstandsschot door de doelman gekeerd zag worden, was het in de 40e minuut dan eindelijk raak. Mathijs Bel stak rechtsachter Lars Koolen weg die vervolgens een lekkere voorzet losliet die door Yorbe op waarde werd geschat en daarna hard binnengekopt: 3-2.

  Ondanks dat het spel iets minder vlot verliep dan in de eerste helft, reeg het nog veel mogelijkheden aaneen. Mo raakte met een volley de lat, Shurandy kopte de bal bijna binnen na een corner, Yorbe zag een schot net naast zeilen, de ingevallen Dennis Vos zag zijn schot recht op de doelman gaan, Mo zag een hard geschot fabelachtig door de doelman gepareerd worden en iets later na een prachtige aanval via Mees Kreekels ging zijn schot rakelings langs de kruising.

  Het duurde tot de 64e minuut totdat de thuisploeg het duel besliste. Een vrije trap van ca 20 meter werd goed door Damian in een doelpunt omgezet: 4-2 en wedstrijd gespeeld. Zou je zeggen...

  Maar wederom uit het niets scoorde Nac in de 68e minuut nog de aansluitingstreffer na onachtzaamheid in de Eindhovense defensie.
  Oók een kwaliteit: zonder echt kansen te creëeren driemaal scoren.

  Gelukkig voor PSV bleef het bij 4-3, want er was maar één ploeg die recht had op de punten en dat was PSV. Het snee zichzelf echter bijna in de vingers door voorin de kansen niet te benutten en achterin bij vlagen nonchalant te verdedigen. De drie punten waren dik en dik verdiend. De uitslag deed een spannend duel vermoeden. De realiteit was dat het vandaag éénrichtingsverkeer was waarbij het verschil in kwaliteit niet tot uiting kwam in de eindstand.

  Complimenten voor het team voor het bij vlagen heerlijke combinatievoetbal dat het vandaag op de mat legde! Het was af en toe echt genieten.


  Victor Camps; Lars Koolen (58' Mees Kreekels), Shurandy Sambo, Elgero King, Jochem van Dijk (58' Stijn van der Put); Mathijs Bel, Dani Mathieu (46' Dennis Vos), Damian Timan (c); Mo Ihattaren, Yorbe Vertessen, Beslan Sagov (46' Thijs Martens).

  Gele kaarten: Dennis Vos (vasthouden tegenstander), Thijs Martens (spelbederf).