PSV F1 - Sporting Lokeren u9

 1. dinsdag 12 augustus 00:00

  De Uitslag


 2. Na een eerste trainingsweek stond vandaag de eerste serieuze oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander op de Herdgang was het Belgische Lokeren.
  Geheel in het prachtig nieuwe tenue gestoken was het de vraag hoe sterk dit nieuwe team nu eigenlijk is.

  Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat de jongens er erg veel zin in hadden. De eerste de beste aanval leverde meteen het eerste PSV-doelpunt van het seizoen 2008-2009 op. Arne schoot vanuit de kluts binnen: 1-0.

  PSV had een licht overwicht maar moest telkens attent zijn op de counter van de Belgen. Gelukkig konden Tijn, Joey, Sem, Brian en Davy hun verdedigende kwaliteiten laten zien en was Merijn als laatste een betrouwbaar slot op de deur. In de aanval heeft PSV F1 met Joop, Arne en Brent een drietal levensgevaarlijke spitsen in huis die dit jaar nog voor het nodige vuurwerk zullen gaan zorgen. Het was Joop die vlak voor het einde van het eerste gedeelte de 2-0 liet aantekenen. Een mooie aanval waarbij Tijn en Joey betrokken waren wist hij koel af te ronden: 2-0.
  Al snel in het tweede gedeelte liep PSV uit naar een 4-0 voorsprong. Beide keren trof Brent het doel.
  Lokeren was met de wat groter spelers het meest gevaarlijk bij corners. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het eerste Lokeren doelpunt vanuit een corner achter de kansloze Kyan in het net verdween. PSV liet zich niet uit het veld slaan en Joop scoorde vanaf de aftrap de 5-1. Vanuit 2 nieuwe corners wist Lokeren de spanning enigszins in de wedstrijd terug te brengen: 5-3. Vlak voor het einde van het tweede gedeelte tilde Arne de score naar de geruststellende 6-3.

  Het derde en laatste gedeelte was het helemaal smullen bij F1. Een aantal fraaie reddingen van Merijn, een aantal schoten op de paal (waarvan Davy zelfs 2 palen wist te raken), een degelijke verdediging en nog 4 doelpunten (2x Joop, aanvoerder Davy en Sem) brachten de eindstand op 10-3.

  Een leuke, sportieve wedstrijd kwam onder applaus van de toeschouwers tot een einde.

  Altijd lekker voor het vertrouwen, zo'n eerste overwinning.

  Joop (4x)
  Brent (2x)
  Arne(2x)
  Davy
  Sem