2-2
12 maart, 00:00
Feyenoord/Excelsior A1 logo
PSV A1 logo

Sinds lange tijd weer een keer heerlijk voetbalweer, lekker veel publiek en een aansprekende tegenstander om te laten zien dat we terecht bovenin meedraaien.
    Maar dat het weer bepalend is was een misvatting, het peil van de wedstrijd was matig. In de eerste helft was het een gezapig potje voetbal en zoals al vaker de laatste weken zou blijken dat standaardsituaties vandaag bepalend zouden zijn. Er kwamen in het begin niet echte kansen voor beide teams. In de 26ste minuut werd een overtreding op 19 meter van onze goal bestraft met een vrije trap. De nummer 8 van Feijenoord knalde de bal als een streep in de bovenhoek. 1 – 0. We kwamen iets meer uit onze schulp en vijf minuten later was het een kopbal van Maikel uit een hoekschop van Okan en de 1 – 1 stond op het bord.
    Dit was ook de ruststand.
    In het begin van de tweede helft was er eigenlijk weer hetzelfde beeld. De meeste kansen kreeg Feijenoord maar die kansen ontstonden eigenlijk meer uit akties van onszelf. In de 51ste minuut werd een bal niet goed verwerkt en de 2 – 1 was een feit. In deze periode was het wel Feijenoord dat verzuimde om verder uit te lopen want enige goeie kansen werden door hen gemist.
    De stand bleef dus 2 – 1. In de 69ste minuut kregen we een corner en weer was het Okan die deze nam. Nu was het Milos die oplettend in het strafschopgebied stond en de bal tegen het net aantikte. 2 – 2. Na de gelijkmaker waren er nog wel mogelijkheden voor PSV, maar we wisten net als Feijenoord in de periode daarvoor, er niet goed mee om te springen. Ondanks dat de wedstrijd niet geweldig was bleef het wel een spannende partij die zowel door Feijenoord maar ook door PSV gewonnen had kunnen worden. De kans(jes)en in de laatste minuten werden niet afgemaakt en zo bleef de stand dus 2 – 2 tot het moment dat de goed leidende scheidsrechter het laatste fluitsignaal gaf.
    Vlak voor tijd was er nog wel een vervelend voorval waarbij de nr 8 van Feijenoord, bij een eenzijdige aktie, verkeerd neerkwam en geblesseerd het veld moest verlaten.
    Bij deze nog van harte beterschap gewenst.
    Het verhaal van de wedstrijd van vandaag was eigenlijk: We begonnen mooi op tijd maar tijdens de wedstrijd kwamen we nog wel eens net te laat.

Nigel Bertrams, Dennis Dengering, Maikel Verkoelen, Robert Oepkes, Tufan Ozbozkurt, Rinke Pennings, Elvio van Overbeek (’78 Jorn Sweres), Okan Köse, Jurgen Locadia (’65 Gianluca Maria), Memphis Depay (’56 Milos Djordjevic), Peter van Ooyen ( ’89 David Siva).