SC Heerenveen O15 - PSV O15

 1. vrijdag 12 februari 00:00

  De Uitslag


 2. Na het Carnavalsgedruis de afgelopen dagen, was het nu weer tijd voor echte dingen: voetbal. Op een vrijdagavond nog wel. Het lijkt wel op het echte betaald voetbal.... Vanwege internationale verplichtingen komende week trad de onder 15 een dag eerder dan gepland aan voor de uitwedstrijd in en tegen Heerenveen. Een tegenstander waar het eerder dit seizoen in een enerverende wedstrijd met 3-1 van won.

  Voor diegenen die er niet bij waren toen: PSV won omdat het een sterk collectief vormde tegen een fysiek sterk Heerenveen, die ook nog eens levensgevaarlijk waren in de omschakeling door de vele snelle spelers in het team. Zou het op deze frisse avond in het Hoge Noorden weer zo'n hartverwarmende pot worden?

  In de openingsfase zette Heerenveen vroeg druk. PSV had daardoor moeite met de opbouw. Het gevolg was dat een rommelige beginfase ontstond met veel duels op het middenveld. Het duurde tot de 11e minuut voor de eerste mogelijkheid viel te noteren. En die was voor de thuisploeg nadat ze bijna profiteerden van een verkeerde breedtepass halverwege Eindhovense helft.

  Pas in de 21e minuut kon het eerste gevaar vanuit PSV gesticht worden. Linksbuiten Fodé Fofana stuurde op links Jayden Braaf weg die goed de achterlijn haalde maar vervolgens de bal niet bij een medespeler wist te bezorgen. Een minuut later was het wederom PSV dat dreigend voor de Friese goal kwam. Na een mooie actie van Fodé belandde de bal enigzins gelukkig bij Dennis Vos die jammerlijk net voorlangs schoot.

  Zo had PSV even een sterkere fase in een helft waarin Heerenveen de iets makkelijker voetballende ploeg was. Nadat Dennis Vos in de 28e minuut een afstandsschot ver over zag gaan, was het de thuisploeg die na exact een half uur spelen op voorsprong kwam. Op de rechterflank van PSV kwam Heerenveen er door. De voorzet werd bij de 1e paal fraai binnengekopt door de grote Friese spits: 1-0.

  PSV miste de overtuiging om voor rust iets terug te doen waardoor beide teams de warme kleedkamer opzochten.

  De 2e helft was net 3 minuten bezig toen PSV op gelijke hoogte leek te komen. Een schitterende no-look pass van de jarige Mo Ihattaren op Jayden Braaf bracht laatstgenoemde in de 16 meter. Daar stuurde hij 2 verdedigers het bos in met een fabuleuze beweging. Zijn schot met links ging langs de keeper richting linker bovenhoek, maar op het allerlaatste moment kon een toegesnelde Heerenveen verdediger de bal op miraculeuze wijze nog uit de doelmond koppen. In plaats van aftrap Heerenveen resteerde PSV slechts een corner die niets opleverde.

  Na 42 minuten kreeg Heerenveen de uitgelezen kans om de voorsprong uit te bouwen toen wederom balverlies tijdens de opbouw aan PSV-zijde de Heerenveen aanvoerder in de gelegenheid stelde te scoren. Maar net als Dennis Vos in de 1e helft, schoot hij de bal met links voorbij de rechterpaal.

  Nadat Heerenveen met 2 corners gevaar stichtte door hun complete luchtmacht mee naar voren te sturen, waren de laatste 10 minuten overduidelijk voor PSV. In de 61e minuut pikte Mo de bal halverwege Friese helft op. Maar zijn vlammend schot belandde via de binnenkant van de paal exact bij de op de grond liggende keeper in de handen.

  De druk van PSV nam toe en Heerenveen hanteerde het welbekende voetbal-adagium " weg is weg". Volgens mij ligt er zelfs nog een bal op het Thialf dak. Kansen kreeg PSV niet meer hoewel een voorzet van de sterk doorzettende Shurandy Sambo bijna nog in het doel caraboleerde. En had Dennis Vos de pech dat hij een voorzet van Thijs Martens weliswaar verlengde, maar ook nu zag dat zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal rolde.

  Zo verloor PSV voor de 2e achtereenvolgende keer een competitiewedstrijd. En waar tot de vorige wedstrijd iedere wedstrijd wel minimaal één keer gescoord werd door PSV, staat de ploeg nu ook al 2 wedstrijden "droog".

  PSV stapte zodoende puntloos de bus in. Een lange busreis terug zeggen ze dan. Maar dat is onzin. De reis is met 3 punten in de pocket net zo ver als zonder punten.....

  Jurre Schaafsma; Lars Koolen, Mees Kreekels (50' Dani Mathieu), Shurandy Sambo, Jochem van Dijk; Mathijs Bel, Dennis Vos (c), Mo Ihattaren; Beslan Sagov (60' Stijn van der Put), Jayden Braaf, Fodé Fofana (36' Thijs Martens).