2. Doelpunt

Joost de Schutter
  3. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Net als vorige week was een Gelderse opponent voor PSV O15 te gast op De Herdgang. Waar het Eindhovense team vorig weekend bleef steken op 1-1 tegen Vitesse, won het dit keer echter wel. N.E.C. was slachtoffer van de Eindhovense dadendrang en ging met een 2-0 nederlaag huiswaarts. Door het gelijkspel van koploper Ajax zag PSV de achterstand op de Amsterdammers verkleind worden naar vier punten.

Nadat N.E.C. in de eerste minuut via een corner dreigend voor de Eindhovense goal kwam, was het PSV dat het spel vervolgens dicteerde. Met meestal twee rijen van vijf spelers trok de Nijmeegse club een hechte muur op, waarbij de voorste linie vaak halverwege de eigen helft stond. Aan PSV de opdracht daar iets op te verzinnen, en de muur te slechten. Daar had het in de 8e minuut meteen de uitgelezen gelegenheid voor toen het een penalty kreeg. Kees van Lindert werd na een goede pass van Fodé Fofana in het strafschopgebied door de keeper aangetikt. Jayden Braaf ontfermde zich over de pingel en scoorde beheerst de 1-0. Omdat PSV weliswaar zo'n 80-90% balbezit had, maar weinig grote kansen kon afdwingen, bleef het tot de rust bij dit ene doelpunt.

In de tweede helft kreeg PSV meteen al de kans om het duel op slot te gooien. Jason Pigmans gaf een harde voorzet waar aanvoerder Ian Maatsen net niet bij kon. Het duurde niet lang totdat de 2-0 toch viel. Joost de Schutter trapte in de 41e minuut de bal feilloos uit een vrije trap tegen de touwen. Ook na deze treffer bleef PSV zoeken naar meer treffers, maar het net wist de thuisploeg helaas niet meer te vinden. N.E.C. kon er weinig tegenover zetten zodat het duel als een nachtkaars uitging. Een eenvoudige overwinning dus voor het team van Edwin de Wijs en Vincent Heilmann dat volgende week in Utrecht een volgende, taaie tegenstander treft. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Eindhoven immers in 1-1 en vandaag bedwongen de Utrechters in Amsterdam Ajax met 2-2. Om de druk op Ajax hoog te houden moet ook in Utrecht gewonnen worden.

Opstelling: Robin Verhoeven; Thomas Cox (48' Alberto Puts), Nigel Lonwijk, Joost de Schutter, Heritier Deyonge (52' Joep Kluskens); Mathijs Tielemans, Ian Maatsen (c), Kees van Lindert (60' Amin Doudah); Fodé Fofana (60' Jeremy Antonisse), Jason Pigmans (48' Jur Clabbers), Jayden Braaf.