PSV O16 - Sparta Rotterdam O16

 1. zaterdag 10 oktober 14:30

  De Uitslag


 2. Dat een wedstrijd 2 gezichten kan hebben bleek zaterdag maar weer eens toen PSV op de Herdgang Sparta ontving. PSV speelde een zwakke eerste helft, niet eens door toedoen van de gasten, maar pakte het na de rust direct heel anders aan en speelde daardoor een goede 2e helft. Doordat PSV echter naliet om te scoren uit de verschillende kansen die het creëerde riep het een spectaculaire eindfase over zich af waarin ook Sparta nog dichtbij de winnende treffer kwam.

  Dat PSV de 1e helft totaal niet in zijn spel kwam, laat zich het meest typeren door het feit dat het team er pas in de 35e minuut voor de eerste keer in slaagde om de keeper van Sparta tot een redding te dwingen, hetgeen volledig haaks staat op de gebruikelijke productiviteit van het team. Tekenend was ook de wijze waarop de allereerste kans van de wedstrijd -ook pas na 23 minuten spelen- tot stand kwam, toen een aanvaller van PSV op eigen helft rond het strafschopgebied met de bal ging lopen en die aan een Spartaan kwijt raakte, die vervolgens met een afgemeten voorzet de spits in staat stelde om in de verre hoek binnen te koppen, 0-1. Een welkom presentje voor Sparta, dat de eerste helft zelf ook niet meer kansen kon creëren.

  De 2e helft kwam PSV als herboren uit de kleedkamer, speelde het als team, het eigen spelletje en creëerde het -dus- een groot aantal uitgespeelde kansen. Al was het geen uitgespeelde kans, de 1-1 van Evert was van grote schoonheid. Toen een bal buiten het strafschopgebied voor zijn voeten kwam en opstuitte en hij de Sparta-keeper iets voor zijn goals zag staan, bedacht hij zich geen moment en schoot de bal volley over de keeper binnen. Een fantastische goal van de grote kleine man, en de gelijkmaker die PSV ook zo nodig leek te hebben. Want daarna volgde een reeks uitstekende aanvallende acties, waaruit een keer ook werd gescoord. In de 52e minuut ging Yasin na een voorzet van Amar het duel aan met de keeper die miste, waarna Yasin in 2e instantie binnenkopte. Om onduidelijk gebleven reden (buitenspel?) floot de scheidsrechter de situatie af.

  Doordat beide ploegen voor de winst gingen ontstond uiteindelijk een enerverende slotfase waarin beide teams nog grote kansen kregen -zo schoot Rico van dichtbij hoog over en wist de Sparta-keeper met een aantal uitstekende reddingen doelpunten te voorkomen van Amar en Yasin- en de bal aan beide kanten nog eens van de doellijn moest werd gehaald. Hoewel de score daardoor heel anders uit had kunnen vallen gaat deze wedstrijd met de vertekenende ‘1-1’ de boeken in.

  Volgende week is er geen competitieprogramma voor de O16. Het team vertrekt donderdag a.s. naar Engeland voor een 3-daags toernooi bij Liverpool. Op 24 oktober a.s. speelt PSV thuis de competitiewedstrijd tegen Excelsior.

  ‘23 0-1
  ’46 1-1 Evert Linthorst


  Lucas Derks; Rico Zeegers - Tijn Daverveld © (‘80+ Bryan van Hove) - Abou Kone - Gregory Kuisch; Evert Linthorst - Vince Colpaert (’41 Davy van den Berg) - Sekou Sidibe; Amar Catic - Joop Daniëls (’68 Sem van den Broek) - Yasin Aallilou.

  Op de bank niet ingevallen: Kyan van Dorp, Arne Bens, Koen Oostenbrink.