PSV O15 - FC Utrecht O15

 1. zaterdag 10 oktober 00:00

  De Uitslag


 2. De 6e competitieronde al weer dit weekend. Met als tegenstander Fc Utrecht. Op de ranglijst een middenmotor, maar dat heeft ook te maken dat de ploeg nog een wedstrijd in moet halen. Op de standenlijst staat Feyenoord los met 13 punten waarna maar liefst 5 ploegen komen met 9 punten. Van deze 5 teams heeft ook Heerenveen nog een wedstrijd tegoed ("toevalligerwijs tegen Utrecht...).

  PSV behoort ook tot die 5 ploegen die samen gedeeld 2e staan. Het doelsaldo van de Eindhovenaren zegt eigenlijk alles over het verloop tot nu toe: samen met Feyenoord het meest gescoord (prima!). Maar op Vitesse en rode lantaarndrager NAC na, heeft de ploeg ook de meeste tegendoelpunten moeten incasseren (verbeterpunt!).

  In het kader van zijn cursus deed Joonas Kolkka vandaag de coaching en de Fin beschikte over een fitte groep. Een groep die moest proberen om de nederlaag vorige week tegen Vitesse uit te wissen. En het startte voortvarend. Al in de eerste minuut was captain Damian Timan dichtbij de openingstreffer toen zijn vrije trap (na een Utrechtse handsbal dicht bij de 16 meter) net over ging.

  Het sterke begin kon PSV echter geen vervolg geven. Het duel werd alsmaar rommeliger. Beide ploegen kregen kansjes, maar gescoord werd er vooralsnog niet. Yorbe Vertessen was er heel dichtbij toen hij door Dennis Vos weggestuurd werd. Maar omdat hij net niet met zijn passen uitkwam, kon hij onvoldoende vaart aan zijn schot meegeven.

  Na ook een aantal keer dreigend te zijn geweest kwam Fc Utrecht in de 26e minuut op voorsprong. Een hoge bal werd door keeper Victor Camps weggebokst, maar hij kwam daarbij in botsing met verdediger Shurandy Sambo. Beiden bleven liggen waarna het een koud kunstje voor een Utrecht speler was om de afvallende bal in het verlaten doel te schuiven: 0-1.

  Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op. PSV moest een paar tandjes bijschakelen wilde het de drie punten in Eindhoven houden.

  De peptalk van coach Joonas bleek effect te hebben, want in de 37e minuut was Yorbe dichtbij de gelijkmaker. Shurandy opende met een geweldige lange bal op Yorbe die zijn schot helaas voorlangs zag gaan. Een minuut later kwam dan toch de 1-1 op het scorebord. Mo Ihattaren bezorgde met wat fortuin de bal bij de doorgelopen Damian die de uitlopende keeper rustig en eenvoudig verschalkte met een stiftje.

  Nadat Mo zijn schot naast zag gaan kwam PSV na 3 kwartier spelen ontzettend goed weg toen Victor zich verkeek op een hoge flankbal en een Utrechter de kans kreeg om de Fc weer op voorsprong te brengen. Miraculeus ging de bal voorlangs en daar zwijnde PSV enorm.

  In de 51e minuut waren beide ploegen dichtbij de voorsprong. Eerst legde PSV een goede aanval op de mat waarbij rechtsachter Mees Kreekels mee opstoomde en een prima voorzet losliet die op de borst van Mathijs Bel belandde. Mathijs legde de bal technisch gezien perfect panklaar voor op .....helaas geen PSV-er en ook niet voor hemzelf...De aanval die daarop volgde was de rappe Utrechtse spits dichtbij de 1-2.

  Met nog bijna een kwartier te spelen mocht Damian zich weer ontfermen over een vrije trap. De keeper ranselde Damians' schot uit het doel en het leverde PSV slechts een corner op. Deze werd door Mo getrapt en kwam precies op het hoofd terecht van Mathijs die simpel binnenkopte: 2-1.

  Een minuut later bouwde PSV bijna de voorsprong al uit. Maar Yorbe stuitte in de korte hoek op de Utrechtse goalie.

  In de slotfase golfde het spel op en neer. Uiteindelijk was het de naar de spits uitgeweken rechtsachter Mees Kreekels die een voorzet van Mo afrondde en zo de eindstand op 3-1 bepaalde.

  Een knappe en goede (op basis van de 2e helft) overwinning van PSV met 3 veschillende doelpuntenmakers en 3 assists van Mo Ihattaren. En de 3e keer achtereenvolgend dat de einstand 3-1 was.


  Victor Camps; Mees Kreekels, Shurandy Sambo, Elgero King, Jochem van Dijk; Mathijs Bel, Dennis Vos, Damian Timan (c) (57' Beslan Sagov); Mo Ihattaren, Yorbe Vertessen (69' Lars Koolen), Thijs Martens (47' Dani Mathieu).