Feyenoord O13 - PSV O13

  1. zaterdag 9 april 00:00

    De Uitslag


  2. Na 2 weekenden met internationale toernooien met heel veel mooie tegenstanders zoals Barcelona, Liverpool, Malmö, Leverkussen, Genk en nog vele meer, vandaag weer een competitie wedstrijd, en ook nu weer een hele mooie tegenstander Feyenoord. Zouden de spelers van PSV eigenlijk wel weten hoeveel kinderen er jaloers op hun zijn om tegen zulke mooie tegenstanders te spelen.

    Maar vandaag dus al vroeg het bed uit, want de wedstrijd op “varkenoord” het jeugdcomplex van Feyenoord is al om 10:00 uur. Voor deze leeftijdscategorie is Feyenoord altijd een lastige tegenstander en heeft PSV er altijd moeite mee. De eerste helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, beide teams staan positioneel goed, en zorgen ervoor dat de andere partij niet aan voetballen toe komt. Hierdoor krijgen we dus veel voetbal op het middenveld en eigenlijk voor beide doelen geen beweging. We gaan dan ook rusten met 0-0.
    Na de thee laat Feyenoord meteen na de aftrap zien dat het niet van plan is om iets weg te gaan geven vandaag, men zet iets hoger druk er probeert zo de opbouw van PSV te verstoren. Buiten enkel corners is Feyenoord niet echt gevaarlijk. Echter is het PSV dat als eerste tot scoren komt, uit een snelle uitbraak weet men een corner over te houden, deze wordt door Mylian perfect voorgebracht en door Dyon heel goed binnen gelopen, dus 0-1. Het is nu Feyenoord dat nog meer druk op het doel van PSV gaat geven, ook Feyenoord weet te scoren uit een corner nadat de bal bij Kevin door de handen gaat is de spits van Feyenoord er als de kippen bij om de bal binnen te werken. Feyenoord gaat na deze treffer zeker op zoek naar nog een treffer maar nu is het Kevin die dit voorkomt, maar ook de verdediging geeft geen krimp. Met een snelle uitval had PSV zelfs de kans om te scoren.