Ajax O19 - PSV O19

 1. zaterdag 9 april 00:00

  De Uitslag


 2. Finale op de Toekomst.
  Zoals vorige week al gezegd, vandaag zien we wie de Toekomst heeft. Om nog zicht op de schaal te houden moest er vandaag gewonnen worden. Ook AJAX heeft deze intentie. Het begin is nerveus maar dan ook van beide kanten. AJAX, heeft alles opgesteld wat er maar mag spelen, is ook nerveus. Ook voor hen is winnen eigenlijk een must gezien het programma. En ze willen natuurlijk revanche voor de nederlaag op de Herdgang. Na een klein kwartier komt een aanvaller van AJAX tot in de zestien en dan klinkt een fluitsignaal. Penalty. Bal op de stip. Daar weet men raad mee. 1 – 0.
  We laten ons niet van de wijs brengen en blijven in ons vaste spel geloven. Tot aan de rust komen er voor beide teams niet echt grote kansen. En zo gaan we dus de rust in met een 1 – 0 achterstand door een penalty.
  In de rust worden de koppies even leeg gemaakt en de neuzen dezelfde kant opgezet. We moeten geloven in onszelf en er moet meer gif in ons spel. We zijn te lief.
  Zo gezegd zo gedaan.
  Na de rust is het dan ook een andere wedstrijd, we leggen AJAX onze wil op en gaan voor de verdiende gelijkmaker. Na tien minuten is het zover. Matthias weet een pass van Dante op waarde te schatten en schoort met een knappe schuiver de zeer verdiende gelijkmaker. We willen meer. Alleen drie punten telt voor ons. Dan wordt het een meer open wedstrijd. Met kansen voor beide teams al moet gezegd worden dat de meeste en ook beste kansen toch voor ons zijn. Maar de tijd verstrijkt en de stand is niet zoals wij graag willen. We willen de drie punten. Ook AJAX gaat drukken maar onze verdediging staat als een huis.
  In de 89e minuut legt Dante aan om een vrije trap te nemen. De bal gaat op de goal en de keeper lost. De inlopende Sam scoort. Een fluitsignaal en de bank staat op zijn kop. Buitenspel. Doelpunt afgekeurd.
  Aanvang blessuretijd. Hoelang? We gaan vol op de aanval. In minuut 93 wordt de bal voorgezet en de verdediging van AJAX is even niet bij de les en ja hoor, daar is ie. SAM scoort de dikverdiende 1 – 2.
  Iedereen in extase. Alle spelers vier dit doelpunt alsof het kampioenschap al binnen is.
  Nog dertig seconden uitspelen en dan is daar het laatste fluitsignaal. Een verdiende overwinning zeker op basis van het vertoonde spel van de tweede helft.
  Nog drie finales en nu alles in eigen hand.
  We gaan ervoor.
  En zo blijkt dus dan weer: Succes komt als je blijft geloven in wat je doet.
  De volgende stop is Arnhem.
  Mannen prettig weekend en veel succes.

  van Osch, Abels, Peijnenburg, Carolina, Bannani, Rigo, Hattu (70e Konings), Duarte (87e van der Moot), Lammers, Verreth, Daneels ( 84e Kardes).