PSV D3 - KNVB Regio Den Bosch

 1. maandag 8 juni 00:00

  De Uitslag


 2. PSV D3 speelde gisteravond één van zijn laatste oefenwedstrijden van dit seizoen. In ieder geval was het de laatste wedstrijd onder trainer/ coach Chris van der Weerden die volgend seizoen de jongens van C2 onder zijn hoede neemt.
  In tegenstelling tot een week eerder (KNVB regio Eindhoven) trof de D3 maandagavond een taaie tegenstander van weliswaar een jaar oudere, maar nog nauwelijks op elkaar ingespeelde jongens.

  KNVB regio Den Bosch liet in ieder geval vanaf de aftrap zien er zin in te hebben. Dat resulteert na vier minuten in een achterstand voor PSV als een vrije trap wordt doorgekopt en bij de tweede paal onhoudbaar voor Aaron van Engelen wordt binnen geschoten. PSV is in ieder geval wakker geschud en laat meteen zien geen genoegen te nemen met een vroege achterstand. Letterlijk vanaf de aftrap geeft Matthias Verreth een strakke breedtepass op Joey Konings die als een TGV langs de linkerkant opstoomt en precies op tijd de bal breed legt op Giovanni Nicolaas. Beheerst tikt Gio de 1-1 binnen en de verhoudingen zijn weer gelijk getrokken.
  Er breekt dan een sterke fase aan voor PSV. Achtereenvolgens krijgen Mink Peeters en Joey was kansjes, maar het is Matthias die op een voorzet van Joey uit een halve omhaal de 2-1 binnenschiet. Het voetbal is stevig, maar fair en KNVB Regio Den Bosch geeft achterin weinig ruimte weg. Na zo'n 15 minuten lijkt PSV toch uit te lopen naar een grote score als Matthias een fout in de verdediging afstraft en de 3-1 binnenschiet. PSV blijft de rest van de eerste helft drukken. Dante Rigo krijg een goede kans, Matthias heeft een goede inzet die per ongeluk door Twam Demin úit de goal wordt gekopt in plaats van erin...en Zohir Labyad kopt een keer net over. Vervolgens blijft het een tijdje stil. Matthias krijgt dan in de 23e minuut een niet te missen kans als hij alleen op de keeper afgaat en iets te nonchalant de bal naast de paal schuift. Mink speelt zich nog mooi vrij op links en schiet in de draai net over. Een grote kans krijgt ook nog de tegenstander als de aanvoerder van respectabele afstand op de paal poeiert. Rust.

  In de tweede helft holt PSV vooral achter zichzelf aan. Er zijn veel minder kansen te noteren en de KNVB Regio Den Bosch heeft zelfs enige tijd het betere van het spel. PSV begint die tweede helft nog wel sterk met een flinke kans van Matthias die met twee man in zijn nek toch nog een schot kan afvuren dat in de handen van de keeper verdwijnt. Uit een corner van Ertem Bölükbas kopt Matthias ook nog over. De eerste doelpoging voor de tegenstander noteren we in de tiende minuut, maar Ieke Scheerhoorn redt prima. Een kleine vijf minuten later wordt Ieke wél gepasseerd door een prima afstandsschot in de verre hoek, 3-2. Er breekt een rommelige fase aan, waarin aan beide kanten wel hard wordt gewerkt, maar waarin ook weinig echte doelkansen vallen te noteren. De verdediging met Roel van Linschoten, Jeroen Swinkels, Ymanuel Hurkmans en Koen Vos heeft de tegenstander goed in de tang, maar voorin lijkt het kruit enigszins verschoten. Een goeie vrije trap van Dante moeten we nog wel noteren evenals een rush op rechts van Mats Grotenbreg die de bal voorzet op Matthias waar de Belgische spits net niet bij kan. Vanaf de 20e minuut in de tweede helft neemt de KNVB de leiding over en rolt het spel vooral over de helft van PSV. Grote doelkansen levert het allemaal niet op en de 3-2 komt dan ook niet meer in gevaar.
  Al met al een lekkere wedstrijd met een goede eerste helft van PSV en de KNVB Den Bosch als een volwaardige tegenstander over de hele wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd nemen we afscheid van trainer Chris. Er is taart, er zijn bloemen en een op linnen uitvergrote foto van Chris in actie als trainer en coach van de D3. Hoewel we nog twee wedstrijden te gaan hebben, staat het vizier al enigszins op komend seizoen. Lekker weer een ouderwetse competitie na een jaar vol oefenwedstrijden en hopelijk veel tegenstanders zoals we ze maandagavond troffen. Een nieuwe trainer komt (Twan Scheepers), het elftal blijft intact en hopelijk gaat een deel van de staf mee naar de D2. We hebben er ontzettend veel zin in!