8 februari, 14:30
Jong PSV Vrouwen logo
Beloften PEC Zwolle logo

Opnieuw een thuisnederlaag

Op zatermiddag stond op de Herdgang de thuiswedstrijd tegen de Beloftes van PEC Zwolle op het programma. Met het elftal weer compleet - veel meiden waren de afgelopen weken weg in verband met nationale activiteiten - hoopte trainster Aline Zeler de draad weer op te pakken met een overwinning.

Feller PEC heerst in eerste helft
    PEC begon de wedstrijd strijdlustig en nam met kort combinatiespel direct bezit van het middenveld. PSV keepster Daniƫlle de Jong moest al na een paar minuten reddend optreden na een goed uitgespeelde aanval van de Zwolsen. Vervolgens herstelde PSV zich en kwam het beter in de wedstrijd. Na een halfuur hielpen de Eindhovensen PEC echter toch in het zadel middels een veel te zachte terugspeelbal, die onbedreigd ingeschoten kon door de Zwolse spits: 0-1. Nog geen tien minuten later ontsnapte PEC aan de buitenspelval en liet het de 0-2 ruststand noteren.

Herstel PSV na de rust
    Op jacht naar de aansluitingstreffer kwam de thuisploeg een stuk feller uit de kleedkamer en werden er meer duels gewonnen. Maar behalve een schot voorlangs van Janne Verbakel en een kopbal van Senna Koeleman was PSV niet in staat het inmiddels onstane overwicht om te zetten in grote kansen. Zo bleef PEC tot het eind van de wedstrijd redelijk gemakkelijk overeind en beloonden de Eindhovense meiden zichzelf  andermaal niet voor hun werklust.

Uitslag Jong PSV Vrouwen - Jong PEC Zwolle Vrouwen 0-2 Lang kunnen de meiden niet over de nederlaag treuren; aanstaande dinsdag staat alweer het volgende competitieduel op het programma en opnieuw is PEC de tegenstander.

Opstelling Jong PSV Vrouwen: Daniƫlle de Jong, Rkia Mazraoui (Lieke de With), Eef Smits, Senna Koeleman, Yvonne van Schijndel, Janneke Verheijen, Dana Foederer (Lena Mahieu), Eef Kerkhof (Janne Verbakel), Maxime Snellenberg (Zera Hulswit), Lobke Loonen, Shijona Martina (Isa van der Linden)