Roda JC O16 - PSV O16

 1. zaterdag 7 november 14:30

  De Uitslag


 2. De O16 wisselde zaterdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC als dit seizoen wel eerder gebeurde een beroerde 1e helft af met een uitstekende 2e. Waar Roda de 1e helft met het bekende counterspelletje het meeste aanspraak kon maken op een voorsprong, stelde de O16 na de bespreking in de rust orde op zaken en liep het uiteindelijk vrij eenvoudig uit naar een 0-4 overwinning, waarbij de ene goal de andere in schoonheid overtrof.

  PSV speelde een zwakke 1e helft, waarbij het team het op de counter gokkende Roda JC in de kaart speelde. Veelzeggend was dat back Rico zich als de gevaarlijkste aanvaller opwierp toen hij in de 17e minuut bij een scrimmage voor de goal van Roda op de lat schoot, terwijl de enige andere mogelijkheid voor PSV in de 1e helft ontstond uit een vrije trap, die door Davy van 35 meter richting de goal werd gejaagd en maar net door de keeper uit de kruising werd getikt. Daar stonden een aantal behoorlijke kansen van Roda tegenover, en 1 100% kans in de 30e minuut, toen de rechterspits op volle snelheid doorkwam tot aan het strafschopgebied en de volledig vrij voor de goal staande spits op maat bediende,die helemaal vrij de hoek kon kiezen maar links naast schoot.

  Nadat de trainer in de rust ondubbelzinnig duidelijk maakte dat het vertoonde spel PSV-onwaardig was en de spelers op scherp zette voor de 2e helft, legde het team een totaal andere 2e helft op de mat waarin Roda nog nauwelijks aan zijn spelletje toekwam, en PSV op jacht ging naar de zege. 3 minuten na rust was het al bijna raak toen verdediger Rico liet zien over een goede vrije trap te beschikken maar voor de 2e keer van de middag de lat raakte. 5 minuten later en nog voordat hij kramp in allebei zijn benen voelde aankomen leek Joop de verlossende openingstreffer binnen te schieten maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Korte tijd later had Joop alsnog een groot aandeel in de totstandkoming van de eerste goal, toen hij zich aan de linkerzijlijn goed vrijkapte en de bal terug legde op de rand van de 16, waar Davy klaar stond om aan te leggen en met rechts de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek liet verdwijnen, de mooiste goal van de middag.

  Ondanks het goede spel duurde het geruime tijd voordat PSV de bevrijdende 0-2 wist te maken en de overwinning veilig kon stellen. Uiteindelijk was het supersub Vince die 5 minuten voor tijd een uitstekende voorbereidende actie van Sem in het strafschopgebied afrondde en diens voorzet binnenwerkte, de mooiste goal van de middag. Uiteindelijk liep PSV in de blessuretijd nog verder uit tot de op basis van de 2e helft ook verdiende 0-4. Eerst was het de beurt aan Arne die in blessuretijd besloot om het eens van afstand te proberen en van ongeveer 22 meter verwoestend uithaalde en de bal fantastisch in de linkerkruising schoot, de mooiste goal van de middag, 0-3. Het slotakkoord diep in blessuretijd was wederom van invaller Vince, die na een goede actie aan de linkerkant van de opgekomen Gregory gevolgd door een perfecte voorzet bij de 2e paal hard volley de 0-4 kon binnenschieten, de mooiste goal van de middag.

  Al met al een verdiende overwinning voor PSV dat zich met een prima 2e helft wist te revancheren voor een hele slechte start. Deze week heeft het team een dubbel programma, dinsdag staat de uitwedstrijd tegen Willem II op de agenda, zaterdag de thuiswedstrijd tegen Brabant United.

  '56 0-1 Davy van den Berg
  '76 0-2 Vince Colpaert
  '80+ 0-3 Arne Bens
  '80+ 0-4 Vince Colpaert

  Kyan van Dorp; Rico Zeegers - Tijn Daverveld (C) - Abou Kone - Bryan van Hove ('53 Evert Linthorst); Joop Daniƫls ('67 Vince Colpaert) - Koen Oostenbrink - Davy van den Berg; Gregory Kuisch - Sam van den Broek - Arne Bens.

  Op de bank niet ingevallen: Lucas Derks.