AZ Alkmaar O19 - PSV O19

 1. zaterdag 7 mei 00:00

  De Uitslag


 2. Finale nr 11.
  Vandaag op het nieuwe (nog niet helemaal voltooide sportpark) tegen AZ. Ook een kandidaat voor de schaal. Voor ons is het zaak om de drie punten mee te nemen en af te wachten wat er in Tilburg gebeurd.
  We beginnen op een zonovergoten dag aan deze wedstrijd. De focus is er. We starten goed. Het tempo ligt hoog en het spel is verzorgd. We zijn eigenlijk de bovenliggende partij. (wel wat warm met dit weer).
  Na een twintig minuten stoomt Dirk over rechts op en als afsluiting schiet hij de bal verschroeiend hard tegen de touwen. 0-1. Nu moeten we doordrukken. Een klein kwartier later is het Matthias die op avontuur gaat en op links uitkomt, naar binnen trekt en keihard de verdiende 0-2 tegen de touwen knalt. Wat een euforie op de bank. Wat een spanning en wat een warmte.
  Nu doorgaan. Philippe en Lennerd krijgen nog een kans maar de stand blijft nog even zo. Maar dan slaat er iets om. Vlak voor rust weet de spits van AZ de stand op 1-2 te brengen en de spanning is terug in de wedstrijd en op de bank. Rust 1 – 2.
  Na de rust spelen we zeer gegroepeerd en AZ komt er niet doorheen. Daarnaast krijgen we ook nog enkele mooie mogelijkheden maar Dirk en Matthias weten het net niet te vinden. Bij de kans van Dirk was er misschien wel sprake van hands maar de bal werd van zo dichtbij tegen de hand geschoten dat hier van opzettelijk handspel geen sprake kan zijn.
  De berichten uit Tilburg zijn intussen ook dusdanig dat het zaak is om de punten vast te houden en mee te nemen. Karim maakt het in de blessuretijd (7 minuten ) nog spannend maar de scheids legt de bal net buiten de zestien voor een vrije trap voor vermeend handspel (volgens vele volgers was dit ten onrechte).
  De vrije trap levert niets op en dan fluit de scheids eindelijk voor het einde.
  Nu staat er nog EEN finale op het programma. Aanstaande dinsdag op Papendal (sportpark van Vitesse) tegen het ook altijd lastige AJAX.
  Nu we zo ver zijn gekomen willen we ook dat laatste. Die schaal moet mee naar Eindhoven. Na al die jaren is het nu tijd dat we die pakken.
  Dus veel succes dinsdag en iedereen weet dat het mogelijk is.
  En zoals het spreekwoord zegt: Wie niet waagt, blijft altijd maagd.
  Tot dinsdag.
  Houdoeee.

  van Osch, Abels, Kardes, Carolina, Bannani, Rigo (84e Hattu), Konings (89e Naciri),Rommens, Lammers (87e van der Moot), Verreth, Daneels (71e Duarte).