2-2
7 februari, 00:00
Feyenoord O13 logo

De eerste wedstrijd in de nieuwe competitieopzet leverde direct een mooi affiche op. PSV mocht op bezoek bij Feyenoord.

Beide teams begonnen met de beste intenties aan de wedstrijd en zetten vroeg druk. Dat leverde vanaf het begin een enerverende wedstrijd op. De eerste echte kans was in de zesde minuut voor de thuisclub na verkeerd uitverdedigen van PSV. Uiteindelijk kwam de bal bij een vrijstaande speler van Feyenoord op de rand van het strafschopgebied. Het harde en lage schot werd door Robin uit de hoek getikt. Enkele minuten later kreeg PSV de eerste echte mogelijkheid die direct werd benut. Met een listig steekballetje stuurde Heritier Jayden weg. In een lange sprint liet Jayden de Feyenoordverdediger achter zich en schoot de 0-1 binnen. PSV had daarna de beste kansen. In de 14e minuut onderschepte Mohamed de bal, stuurde Jeremy weg maar zijn voorzet werd door Jayden over gekopt. Twee minuten later ging een voorzet van Heritier vanaf links voorlangs. In de 19e minuut wist PSV dan toch de score verder uit te breiden. Een vrije trap van Robin vanaf de rand van het strafschopgebied werd door enkele Feyenoordverdedigers gemist. Jayden pakte de bal op en na een sprint van enkele tientallen meters schoot hij de 0-2 binnen. PSV wist deze voorsprong echter niet vast te houden. In de 24e minuut werd onnodig balverlies van PSV op het middenveld door Feyenoord afgestraft. Met een strak schot werd de bal door een Feyenoordspeler hard in het dak van het doel geschoten 1-2. Dit was ook de ruststand.

Vanaf het begin van de tweede helft ging Feyenoord nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Feyenoord zette PSV fel onder druk en PSV kwam nauwelijks onder de druk vandaan. Veel passes kwamen niet aan of werden onderschept. Feyenoord was in deze fase van de wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. In de 41e minuut werd een uitgelezen mogelijkheid van Feyenoord nog net overgeschoten. Eén minuut later kwam dan toch de gelijkmaker. Na verkeerd uitverdedigen van PSV kwam de bal in de voeten van een Feyenoordspeler die de 2-2 aantekende. Enkele minuten later had Feyenoord een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen na een snelle uitval. Met een mooi redding wist Robin het schot te keren. PSV herpakte zich in het laatste kwartier en kwam weer beter in de wedstrijd. In de 52e minuut had PSV een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Jayden omspeelde de keeper van Feyenoord en hij zag Luuk vrij voor de goal staan. De pass werd echter door een Feyenoordspeler onderschept. Enkele minuten later werd een corner van Djurre door Jayden over gekopt. Beide teams probeerden in de laatste minuten van de wedstrijd de overwinning nog naar zich toe te trekken maar er werd niet meer gescoord.

Verhoeven, Cox (Clabbers), Lonwijk, J. Munsters (Verschut), Doudah, De Schutter, Antonisse (N. Munsters), Nassoh (Van der Burgt), Braaf, Tielemans, Bora Deyonge.