2-6
6 december, 00:00
MVV O15 logo
PSV O15 logo

De allerlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie stond alweer op de agenda. En wederom ondernam de O15 een reis naar het Limburgse. Ditmaal was het Maastricht waar de reis naar toe ging. Lekker op naar het "warme Zuiden"!

Omdat zowel de O16 als O17 ook vandaag moesten spelen, én er wat op het spel stond daar, schoven een aantal spelers van de O15 door. We moesten het vandaag dus doen met een smalle groep. Daarnaast zag keeper Lucas Derks bijna alleen maar verdedigers voor zich die normaliter in de O14 spelen. Ook de voorhoede was piepjong met een speler van O14 en zelfs één van de O13! Maar ook hier geldt: geen excuses om gewoon een goede pot voetbal op de mat te leggen. Gelukkig had de groep zich al lang en breed naar de Eredivisie gebald..en kon je deze wedstrijd de dag na Sinterklaas het best omschrijven als "om des Sinterklaas' baard".

Nadat in Eindhoven in eerste instantie de verkeerde bus gepakt werd, stapte het team dan uiteindelijk in de goede bus om de reis naar Maastricht aan te vangen.

Al vroeg in de wedstrijd nam MVV de leiding. Een fout in de opbouw werd in de 3e minuut al meteen afgestraft. Ondanks het feit dat iedere MVV-er minimaal een halve kop groter waren dan de PSV-spelers, nam de Eindhovense ploeg na een minuut of 10 het initiatief.

Schoten van Yorbe Vertessen en Mohamed Ihattaren werden echter gekeerd of gingen over. Door prima veldspel kwam er steeds meer druk op MVV te liggen. De terechte gelijkmaker viel uiteindelijk in de 23e minuut. Een prima aanval over links lag aan de basis van de goal van Vince Colpaert. Yorbe speelde de mee opgekomen back Jochem van Dijk aan en zijn voorzet werd knap door Vince binnengegleden: 1-1.

Nadat keeper Lucas Derks in de 28e minuut een MVV aanval onschadelijk maakte, was het 3 minuten later wel raak aan de overkant. Yorbe ontving aan de linkerkant de bal, komt met de bal aan de voet dreigend naar binnen en speelt af naar Mohamed. Hij dribbelde de 16 binnen en haalde verwoestend met zijn "chocoladebeen" uit. De bal plofte bovenin het dak van het doel tegen het net: 1-2.

Afgezien van een vrije trap van Evert Linthorst die net naast ging, gebeurde voor beide doelen niet veel meer voor het rustsignaal.

Na rust bleef PSV het spel dicteren. Het speelde continu op de Maastrichtse helft. Maar toch kwam de thuisploeg in de 44e minuut op gelijke hoogte. PSV liet de koppen niet hangen en bleef voetballend ruimschoots de baas op het veld. Het had echter een penalty nodig om weer op voorsprong te komen in de 48e minuut. Jochem stuurde Yorbe de diepte in. Op snelheid ging hij er vandoor en gaf strak voor waar Sem van den Broek net niet bij de bal kon. Op rechts pikte Joey Verhoeven de bal op en zijn inzet werd in de zestien met de hand beroerd door een Maastrichtenaar. Aanvoerder Arne Bens legde de bal op de stip en scoorde beheerst de 2-3.

Met nog 10 minuten te spelen bouwde PSV de voorsprong verder uit. En hoe! Binnen de zestien legde Vince en Yorbe wat tikkie-takkie spel op de mat. Waarna Mohamed bij de 2e paal de voorzet van Yorbe binnenschoot. Wat een zaalvoetbalgoal!

Maar de mooiste goal moest nog komen. Evert had de bal op zo'n meter of 18 van de goal en stifte de bal met zo veel gevoel over de laatste linie dat de doorgelopen Vince simpel zijn 2e van de middag en PSV's 5e maakte.

Vlak voor het eindsignaal pikte spits Sem dan toch nog zijn doelpuntje mee. Een dieptebal van Vince belandde via een MVV-er bij Arne die richting goal liep en onzelfzuchtig de bal op het juiste moment breed legde op Sem die simpel de 2-6 aantekende.

Zo won het zeer jonge team bijzonder knap ook zijn laatste wedstrijd in de najaarscompetitie. Complimenten!!

Met een doelsaldo van 36 voor en 5 tegen eindigde PSV O15 achter Willem II op de tweede plaats met 1 punt achterstand. Want Willem II won in de slotminuut met 3-2 van Sparta. Opvallend dat van de 5 tegengoals er maar liefst 4 door een Limburgs team gescoord werden.

Dit waren de doelpuntenmakers in competitieverband:
    Sem 9x / Sekou en Mohamed ieder 4x / Abou 3x / Yasin, Vince, Arne en Joep ieder 2x en Davy, Joop, Tijn, Koen, Gregory, Yorbe, Mathijs en Shurandy ieder 1x.

Verder was er 1 rode kaart voor een PSV speler te noteren en slechts 4 gele kaarten. Waarbij in de eerste wedstrijd al die ene rode kaart en 2 gele kaarten vielen.

Lucas Derks; Gregory Kuisch (45' Joey Verhoeven), Shurandy Sambo, Dennis Vos (36' Mathijs Bel), Jochem van Dijk; Evert Linthorst, Vince Colpaert, Arne Bens (c); Mohamed Ihattaren, Sem van den Broek, Yorbe Vertessen.